İTO Başkanı Avdagiç: Fiyatlara acilen güncelleme yapılmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası duyurduğu tedbirler ile kurlarda yaşanan düşüşe ilişkin açıklama yapan İTO Başkanı Avdagiç "Fiyatlara acilen güncelleme yapılmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yeni ekonomik tedbirler ile kurlarda yaşanan düşüşe ilişkin açıklama yaptı. "Fiyatlar roket hızında çıkıp paraşüt hızında inmemeli" diyen Avdagiç, "Üyelerimize açık çağrıda bulunuyorum; fiyatlara acilen güncelleme yapılmalı" ifadelerini kullandı.

'MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ'

Erdoğan'ın duyurduğu yeni ekonomik tedbirlere destek veren Avdagiç, şu mesajları verdi: "Cumhurbaşkanımız'ın kurdaki dalgalanmayı durdurarak, nispi bir istikrarı sağlamak için yeni araçların devreye alınacağı açıklamasını, iş dünyası olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye yeni bir yola girmiştir. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni önlemler de bu süreçte piyasayı manipüle etmek isteyenlerin yolunu tamamen kesmiştir. Hükümet, Türkiye ekonomisinin faiz-döviz eksenine sıkıştırılarak, ekonominin çarklarının yavaşlamasına izin vermemiştir."

'TL'YE GÜVENİ ARTIRACAK'

Dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni aracın finansal piyasaların yeniden sağlıklı bir işleyişe kavuşmasına büyük katkı vereceğini ve TL'ye güveni artıracağını belirten Avdagiç, "Mevduatta kur farkı modelini olumlu karşılıyoruz. Döviz kuru garantili TL mevduat, Bireysel Emeklilik Sistemi'ne ilişkin teşvikler, ihracatçı firmalara ileri vadeli kur uygulaması, DİBS ve temettü ödemelerindeki stopajın kaldırılması gibi adımlar, ülkemizdeki dolarizasyon sürecini durduracaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)