İTÜ'lü öğrenciler diploma projesinde Bodrum'u konu aldı

İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, diploma projeleri kapsamında Bodrum'da yer alan Halikarnasos'a yönelik çalışmalar yaptı. Öğrencilerin sunduğu projeler, sergi olarak ziyarete açılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı bölümü diploma projesinde “Alt Kotlar; Halikarnasos’un Gizli Peyzajlarını Ortaya Çıkarmak / Lower Elevations Revealing The Halikarnassos Hidden Landscapes” teması ile Bodrum’un arkeo-peyzaj alanı konu alındı.

Öğrencilerin 2023-24 bahar döneminde çalıştığı bitirme projesi, Halikarnassos’un görünen/görünmeyen katmanlarını ve gizli doğasını ortaya çıkarmaya ve bugünün Bodrum’una kazandırmaya odaklanıyor.

Proje kapsamında, kentin arkeolojik geçmişi araştırılırken, kentsel dokunun doğal topografyaya nasıl entegre olduğu ve savunma sisteminin nasıl şekillendiği keşfedildi. Öğrenciler bu kapsamda Karia Bölgesi'nin mimari üslubuna ışık tutan ve askeri mühendisliğin başyapıtlarından biri olan surları da ele alarak kent sistemlerini incelediler.

İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı öğrencilerinin sunduğu projeler, gelecek günlerde Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde sergi olarak ziyarete açılacak.