İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, partisinin oy oranını açıkladı

Müsavat Dervişoğlu, partisinin Isparta İl Başkanlığı'nı ziyaretinde İYİ Parti'nin oy oranını açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Isparta İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu. Dervişoğlu, konuşmasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i andı ve ekonomik krize değindi. 

İl Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in anıt mezarını ziyaret edeceklerini belirten Dervişoğlu, "Babanın memleketindeyiz. Süleyman Demirel'in doğduğu, büyüdüğü, serpildiği bu yer bizim açımızdan çok önemli. Kendinin demokrasi tarihimizde önemli izleri de var. Altı kere gitmeyi halkın iradesi ve tercihi sayan, yedi defa gelmeyi de demokrasinin erdemi olarak zihnimize işleyen, kalkınmış Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin, demokrat, hür ve müreffeh Türkiye'nin mimarlarından biri. O'nun mirasının takipçisi olmak bizim açımızdan bir görev ve sorumluluktur" dedi.

'ANADOLU'YU KARIŞ KARIŞ DOLAŞACAĞIZ'

Herkes için önemli şahsiyetler olduğunu belirten Dervişoğlu, "İYİ Parti olarak bu şahsiyetlerin ayak izlerine basarak yolculuğumuza devam edeceğiz. Demokrasinin erdeminin, kazanımlarının peşinde koşmayı sürdüreceğiz. Bizi doğruların dışında konuşurken görmeyeceksiniz. Türkiye'nin çok önemli problemleri var. Bu problemlerin müsebbiplerini vatandaşa şikayet etmek için Anadolu'yu karış karış dolaşacağız" diye konuştu.

'UMUTSUZLUK BULUTLARINI DAĞITACAĞIZ'

Çiftçinin toprağa düşürdüğü terin karşılığını alamadığını, gençlerin vize kuyruklarında kendilerine gelecek aradığını, emeklilerin tencerelerini kaynatamadığını vurgulayan Dervişoğlu, "Umutsuz bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız. Bugün Isparta'ya yeni bir umudun yeşertileceğinin sözünü vermeye geldim. Bu umutsuzluk bulutlarını dağıtacağımızdan emin olmanızı istiyorum. Türkiye çaresiz, umutsuz ve işbaşında bulunan iktidara da mahkum değildir. Herkes rahat olsun. Biz varız, iyiler var. Tarihi sorumluluklar üstlenmiş kadrolarımız var. Bu kadrolarla Türkiye'yi karanlık günlerden kurtarıp, yarının aydınlık ufuklarıyla buluşturmak üzere mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, konuşması ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'PARTİNİN OYLARI BİZİM GÖREVİ TESLİM ALDIĞIMIZ GÜNE GÖRE 3 MİSLİ ARTTI'

Parti oy oranının bazı anketlerde düşük gösterilmesi ile partide yaşanan kopmalar sorulan Dervişoğlu, "Bunlar normaldir. Biz siyasi bir yolculuğa çıktık. Ayrıca anketler söylediğiniz gibi kabus haberler vermiyor. Yerel seçimlerden sonra belki uyguladığımız yanlış stratejiler ve yanlış kararlar nedeniyle ki bunun sorumlusu hepimiziz. Bugün ciddiye alınan kamuoyu araştırmalarında İYİ Parti'nin oyları, bizim görevi teslim aldığımız güne bakarsanız 3 misli artmış durumda. İYİ Parti içinde birtakım istifalar da var, doğru. Keşke bu istifalar olmasaydı diyorum ama istifa tek taraflı bir karardır. Partimiz yükselmeye devam ediyorsa bu istifalardan olumsuz bir biçimde etkilenmediğimizin sonucu çıkıyor. Bir kısım insanlar çantalarını alıp gidebilir ama bize insanların çantaları değil gönülleri lazımdır. Gönlü bizde olanlarla yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Bu iradeyi gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." yanıtını verdi.

'TASARRUF PAKETİ ALDATMA VE KANDIRMA PAKETİDİR'

Dervişoğlu, tasarruf tedbirlerine ilişkin soru üzerine ise şöyle konuştu: "Hükümet beklentilere karşılık vermeyecek alanlarda tasarruf tedbirleri uygulamaya çalışıyor. Bize göre Türkiye'de tasarruf etmesi icap eden tek makam var, o da Cumhurbaşkanlığı makamıdır; tek şahıs var, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye nasıl tasarruf edecek? ABD'deki toplantıya 5 ayrı uçakla giden bir cumhurbaşkanı, vatandaşından hangi fedakarlığı isteyebilir? Ayrıca tasarruf tedbirleri paketinde tebessüm edilecek bölümler de var. Servislerin kaldırılması tasarruf sayılıyor ve paketin tamamından 100 milyar lira tasarruf bekleniyor ancak Merkez Bankası kur korumalı mevduattan 818 milyar zarar ediyor. Bu paket nereden bakarsanız bakın bir aldatma ve kandırma paketidir."