İYİ Parti il teşkilatları öğrenci andını okudu

İYİ Parti il teşkilatları yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için eş zamanlı açıklama yaptı. Açıklama tüm teşkilatların öğrenci andını okumasıyla başladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlangıcı sebebiyle 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı. İYİ Parti teşkilatlarının toplu olarak öğrenci andını okuması ile başlayan açıklamada yeni kuşakların Atatürkçü, laik, çağdaş ve bilimin ışığında yetiştirilmesi amaç ve hedefinden hızla uzaklaşıldığı ifade edildi.

Cumhuriyetin temel niteliklerinden birinin eğitim-öğretim birliği olduğu ifade edilen açıklamada “Bilinmelidir ki; vakıf, cemaat, dernek, grup ve benzeri din eğitimi veya değerler eğitimi adına MEB müfredatı dışında birtakım faaliyetlerde bulunmak ülkemizdeki eğitim ve öğretim sürecini olumsuz etkiliyor. Zira bu tür faaliyetlerde bulunan grupların hangi müfredata, hangi programa bağlı kaldıkları da meçhuldür ve bu durum oldukça tehlikelidir” ifadeleri kullanıldı.

‘EĞİTİM SİSTEMİ BİREY DEĞİL SEÇMEN YETİŞTİRME ÜZERİNE KURULU’

Çağdaş ve modern eğitim ile birlikte eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının İYİ Parti’nin öncelikli talebi olduğu kaydedilen açıklamada, “Bıkmadan usanmadan her türlü mecrayı kullanarak her fırsatta bu talebimizi haykırıyoruz. Çünkü ülkemizin temel sorunu budur. Bugün de içinde bulunduğumuz eğitim sistemi ne yazık ki birey yetiştirme değil, seçmen yetiştirme üzerine kuruludur” denildi.

Müfredat düzenlemelerinin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştırılarak yapıldığı ifade edilen açıklamada bu uzaklaşmanın Türk eğitim sisteminde bilinçli bir yozlaştırmayı beraberinde getirdiği vurgulandı.

‘ANDIMIZ’IN YASAKLANMASI MİLLÎ EĞİTİM İDEALLERİMİZE VURULAN EN AĞIR DARBELERDEN BİRİ’

Öğrenci andının kaldırılmasına da değinilen açıklamada, “Yargı kararına rağmen keyfi bir uygulama ile Andımız’ın yasaklanması dahi millî eğitim ideallerimize vurulan en ağır darbelerden biri olmuştur. Çocuklarımızın; ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diye haykırmasından rahatsızlık duyanların gerçek niyetinin kimliksiz bir zihniyete sahip, kula kulluk eden bağımlı bireyler yetiştirmek olduğu net biçimde anlaşılmıştır” ifadeleri kaydedildi.

‘EĞİTİMDE TEMEL FELSEFE LİYAKAT SAHİBİ GENÇLER YETİŞTİRMEK OLMALI’

Eğitimde temel felsefenin nitelikli eğitimin yolunu açmak, fırsat eşitliğini sağlamak, devlet güvencesiyle parasız eğitime geçiş yolunda çalışmalar yapmak ve liyakat sahibi gençler yetiştirmek olması gerektiği vurgulanan açıklama şu ifadelerle devam etti: “Türk eğitim sisteminde; Atatürk ilke ve inkılapları esas olmalı, millî ve manevi hassasiyetler korunup kollanmalı, laik ve bilimsel eğitim ilkelerine uyumlu politikalar üretilmelidir. Aynı şekilde devlet denetiminde olması gereken okullarımızda ve öğrenci yurtlarımızda, dar ve sabit gelirli ailelerin çocuklarını ücretsiz yararlandırmaları esas alınmalıdır.”

Eğitim masraflarının artan yüküne de dikkat çekilen açıklamada, “Ailelerin belini büken ağır kırtasiye masraflarının yükü devletimiz tarafından sübvanse edilmeli, okul ve derslik sayısının yetersizliği ile sınıf mevcudiyetlerinin aşırı kalabalıklığından kaynaklanan sorunlar giderilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

‘VERDİĞİNİZ ÜCRETSİZ YEMEK SÖZÜNÜ YERİNE GETİRİN’

Öğretmen açığının atanamayan öğretmenlere ders başı yaptırılmasıyla telafi edilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada öğrencilerin beslenme sorununa da değinilerek şu ifadeler kullanıldı: “Biliyoruz Türkiye’de ilkokul 4. sınıfların yüzde 40’ı ve 8. sınıfların yüzde 46’sı okula aç gidiyor ve tam 1 milyon 358 bin çocuk açlık sınırında bulunuyor. Bu nedenle İYİ Parti olarak çocuklarımıza okullarda beslenme projesi geliştirmiştik. Şimdi burada iktidara sesleniyoruz. Hadi bakalım; seçim döneminde bizden kopya çekerek verdiğiniz ücretsiz yemek sözünü yerine getirin.” (DUVAR)