İYİ Parti ile CHP arasında 'gizli' başörtüsü görüşmesi: 'Evet' diyebilir

İYİ Parti ile CHP'nin başörtüsü düzenlemesi konusunda 'gizli' bir toplantı yaptığını söyleyen İsmail Saymaz, iki partinin farklı düşündüğünü belirtti ve "Kriz halen sürüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti'nin 2 Ocak'ta Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu üyeleri ve milletvekilleriyle yaptığı toplantıda başörtüsüne ilişkin anayasa teklifinde nasıl bir tutum alınacağı konuşulduğunu söyledi. Saymaz, İYİ Parti yetkililerinin 'evet' denilmesini savunduğunu aktarırken toplantı sırasında Grup Başkanvekilleri İsmail Tatlıoğlu, Erhan Usta ve Müsavat Dervişoğlu'nun, CHP Genel Merkezi’ne giderek Kemal Kılıçdaroğlu ile gizli bir görüşme yaptığını ifade etti.

Saymaz'ın yazdığına göre Kılıçdaroğlu, başörtüsü meselesini halledilmesi için stratejik hamleler önerdi, İYİ Partililer ise “Farklı yollara sapmak doğru değil. En uygun yol, CHP’nin de ‘evet’ demesidir” dedi. 

'KRİZ HALEN SÜRÜYOR'

Saymaz'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

"İyi Partililer yarım saat süren görüşmeden sonra otele döndü ve konuşulanları Akşener’e anlattı.

Ben CHP’nin önerilerinin kabul görmediği izlenimini edindim. Kriz halen sürüyor.

Altılı Masa’daki diğer partiler de 'Evet' demeye yatkın.

Bu durumda CHP, Altılı Masa’daki birliği koruyabilmek adına, fakat kitlesini öfkelendirmeyi göze alarak, teklife 'Evet' diyebilir."