İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldırı

Buğra Kavuncu, bir yayına katılmak için gittiği Halk TV stüdyosundan çıkarken bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, bir yayına katılmak için gittiği Halk TV stüdyolarından ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumrukla saldırısına uğradı. Halk TV'nin haberine göre saldırgan, Bakırköy'deki binadan çıktığı sırada Kavuncu'nun yanına gelip 'Bir şey sorabilir miyim?' dedi, ardından da yumrukla saldırdı. Saldırı anı güvenlik kamerasına da yansıdı. 

 Saldırıdan sonra yeniden Halk TV ekranlarında açıklama yapılan Buğra Kavuncu, kendisine verilen korumaların bir süre önce gerekçe açıklanmadan geri çekildiğini belirterek şunları söyledi:

"Alçakça, korkakça, namertçe bir saldırı. Kaçtı tabii. Arkadaşlarımız yakalamak için çaba gösterdiler. Münferit bir hadise olarak değerlendirmekten çok bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım. Naif bir insanım yapı olarak. Zaman zaman arkadaşlarımız eleştirmiştir.  Korumalarım vardı. O korumaları da biz talep etmemiştik. Açıklanmayan bir sebeple de korumalarımız alındı. Yerel seçimlerden sonra. Bunlar daha iyi günleriniz lafının bir Cumhurbaşkanı tarafından söylendikten sonra nelere yol açacağı düşünülmeli. Mücadelemize daha hırslı, daha şuurlu ve hukuk çerçevesinde devam edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmaz, bunlar bizi aynı yöntemlere başvuracak noktaya da getirmez. Ben iyiyim. Allaha şükür bir şeyim yok. Ne diyeyim alçaklık, namertlik, ahlaksızlık."

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'DEN MESAJ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından "İYİ İNSANLARI SUSTURAMAYACAKSINIZ!" diye yazdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Sevgili Buğra Kavuncu yumruklu saldırıya uğradı. Maalesef Saray artık budur. Trol, küfür, iftira, yalan ve saldırılar. Erdoğan anketleri gördükçe gerginliği artırıyor. Ülke bunu gördü geçmişte, seni tanıdı Erdoğan. Sökmez artık bunlar, yutmayız! Biz seni hep beraber göndereceğiz" mesajı paylaştı. 

Kılıçdaroğlu, Buğra Kavuncu’yu telefonla da aradı. Yaşanan saldırı ve Buğra Kavuncu’nun sağlık durumu hakkında bilgi alanKılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından Meral Akşener'i etiketleyerek geçmiş olsun mesajı attı. Davutoğlu, ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i telefonla da aradı. 

ÜMİT ÖZDAĞ 'FETÖ'CÜLÜKLE' SUÇLAMIŞTI

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, 19 Ekim 2020'de katıldığı televizyon programında Buğra Kavuncu'nun "FETÖ mensubu olduğu" iddiasında bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonunda kovuşturmaya yer olmadığı karar verilmişti. Buğra Kavuncu da 21 Ekim 2020 tarihinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

SALDIRI İLK DEĞİL

Gazeteci Levent Gültekin de 8 Mart'ta Halk TV'de katıldığı bir programdan çıkarken kalabalık bir grubun saldırısına uğramıştı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede kamera görüntülerinde saldırganların tespit edilemediği ileri sürülmüştü. Saldırıyla ilgili gözaltına alınıp tutuklanan iki kişi de 3 Mayıs'ta tahliye edilmişti. (HABER MERKEZİ)