İYİ Parti 'özeleştiri' toplantısında: 'Eski resimleri kenara bırakıp, aynaya bakmak durumundayız'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Afyon’daki kampında özeleştiri vurgusu yaptı, ‘Eski resimleri bir kenara bırakıp, aynaya bakmak durumundayız’ dedi.

Google Haberlere Abone ol

AFYON - İYİ Parti Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı üyeleri ile milletvekilleri, değerlendirme toplantısı yapmak üzere Afyon’da bir araya geldi.

İYİ Parti’nin geride bıraktığı seçim ve genel başkan değişiminin yaşandığı kurultay sürecinde yaşananların, parti içi tartışmaların, partinin seçmenle ilişkisinin güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalarının tartışılacağı toplantıda Türkiye’nin temel sorunlarına dair çözüm önerileri de ele alınacak.

‘MİLLETİMİZİN BİZE VERDİĞİ MESAJİN HAKKINI VEREMEDİK’

İki gün sürecek toplantının açılışında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 7 yıl önce İYİ Parti kurulduğunda millete karşı ilk sorumluluklarını yerine getirdiklerini ifade ederek geçtiğimiz aylarda yapılan kurultaya dair şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ne sadece kurultay yapmakla ne de sadece genel başkan değişimiyle veya parti kurullarının değişimiyle milletimizin bize verdiği mesajın, bizden istediği değişimin hakkını verdiğimizi söyleyemeyiz. Seçimlerde aldığımız işaretlerin istişaresini yapmak zorundayız. Bizi kuran millet iradesinin özünde istişarenin yattığını hep hatırlamak zorundayız. O işaretleri sözlere, sözleri de yaşama geçirmek zorundayız.”

‘ÖZELEŞTİRİ YAPMAK ÜZERE TOPLANDIK, BİRBİRİMİZE AYNA TUTMAK ZORUNDAYIZ’

Milletin teveccühüne mazhar olmak zorunda olduklarını kaydeden Dervişoğlu, özeleştiri vurgusu yaptı ve şöyle konuştu:

“Eski resimleri bir kenara bırakıp, aynaya bakmak durumundayız. Birbirimize ayna tutmak zorundayız. İşin başında ‘Özeleştirimizi yapamadan kongre toplamak zorunda kaldık’ demiştim. İşte şimdi burada, büyük bir ailenin, iyiler ve cesurlar ailesinin fertleri olarak bu özeleştirileri yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Ben aynaların gücüne ve gerçekliğine inananlardanım. Aynaların kimseye torpil yapmadığını kimseye yalan söylemediğini bilenlerdenim. Bu yüzden, Aile meclisimizde olacağız. Önce kendimizi konuşacağız. Neyi yanlış yaptıysak, bir daha yapmamaya yeminli olacağız. Kimsenin yanlışı diğerinden önemsiz, kimsenin doğrusu diğerinden önemli olmayacak. O nedenle de her şeyi masaya koyacağız. Geçmişe saplanmadan ama hesabını vererek, bugünü azaltmadan ama hakkını vererek, geleceği kutsamadan ama değerini bilerek konuşacağız.”

‘VATANIMIZI DA İNSANIMIZI DA ONUN BAŞINA ÇÖREKLENEN ASALAKLARDAN KURTARACAĞIZ’

7 yıl önce çıktıkları yolda gerekirse yeni bir rota çizeceklerini ifade eden Dervişoğlu, “Vatanımızı da insanımızı da onun başına çöreklenmiş bu asalaklardan kurtaracağız” dedi.

İYİ Parti’nin neye karşı kurulduğunun bilincinde olduğunu belirten Dervişoğlu, hesaplaşacakları tek yerin millete ‘22 yıldır kan kusturan iktidar’ olduğunu söyledi.