İYİ Partili Ataş: Millet söz değil icraat bekliyor

Tasarruf tedbirlerine tepki gösteren İYİ Partili Dursun Ataş, "Milletimizin sabrı tükenmiştir. Millet, artık söz değil icraat beklemektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te parti grubu adına konuştu. Kamudaki tasarruf tedbirleri kapsamında kamu idarelerinde bulunan fazla taşıt ve iş makinelerinin tek elden satılması için Özelleştirme İdaresi'ne yetki verilmesine yönelik görüşülen kanun teklifi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan Ataş, kamuda araç saltanatı yaşandığını söyledi.

Milletvekili Ataş, "Daha önce de pek çok farklı mecralarda defalarca dile getirdiğimiz gibi kamuda araç saltanatı bulunmaktadır. Millete israfın günah olduğunu anlatıp bir lüks makam aracını iade edip daha lüksünü alan Diyanet İşleri Başkanlığından tutun, emekli 12.500 lira maaşla geçinmeye çalışırken 3 ayrı makam aracı kullanan SGK Başkanına kadar tüm kurumlarda tam anlamıyla makam aracı saltanatı bulunmaktadır" diye konuştu.

Ataş, "Bugün kurumlarda hizmet aracı olarak milletin cebinden alınan araçlar yasak olmasına rağmen genel müdürlere, daire başkanlarına, il müdürlerine, ilçe müdürlerine, şube müdürlerine makam aracı olarak tahsis edilmektedir. Biz araç saltanatı var dediğimizde ‘Böyle bir şey yok’ diye inkâr edip ‘O araçların hepsini toplasanız çerez parası değil’ diyen Sayın Mehmet Şimşek bugün araç saltanatını kabul ederek bu kanunu hazırlayıp getirmiştir. 2021 yılında yayımlanan tasarruf tedbirlerinde de ‘Kamudaki ihtiyaç fazlası araçları satacağız’ diyerek aynı şeyleri yazıp hiçbirini uygulamayanlar bugün bu kanunu hazırlayıp getirmişlerdir" dedi.

'AK PARTİ İÇİN BUGÜN SÖYLEDİĞİ SÖZLERİNİ YEME VAKTİDİR'

"İtibardan tasarruf olmaz, diyenler ülkenin itibarını harcıyor. Birbiriyle lüks makam aracı alma yarışına girenler şimdi, araçları hatta iş makinelerini bile satma yolunu arıyor" diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş şunları söyledi:

"Yıllarca ‘İtibardan tasarruf olmaz, diyerek vatandaşın parasını har vurup harman savuran, yazlık, kışlık saraylar yaptıran, özel uçak filoları kuran, lüks makam araçları satın alan, ‘çılgın projeler’ diyerek hazineden garantiler vererek milletin malını müteahhitlere ulufe gibi dağıtan AKP iktidarı bugün ‘kamuda tasarruf vakti’ diyor. Seçimlerden önce de ‘vakit, Türkiye vakti’ diyorlardı. Türkiye'nin hâlini görünce vaktin Türkiye vakti olmadığına eminiz ama anlaşılan vakit, AKP için söylediği sözlerini yeme vaktidir. Nitekim “İtibardan tasarruf olmaz.” diyenler ülkenin itibarını harcıyor. Birbiriyle lüks makam aracı alma yarışına girenler şimdi, araçları hatta iş makinelerini bile satma yolunu arıyor. Lüks ve şatafattan vazgeçmeyenler millete acı reçete hazırlıyor. Sarayın danışmanlarına, bürokratlarına üçer beşer maaş dağıtanlar, TÜİK rakamlarını eğip bükerek memurun, emeklinin maaşlarına gelmesi gereken zammı gasbediyor. İstisna, muafiyet ve indirimlerle yandaş zenginlerden tam 1,5 milyar lira vergiden vazgeçenler, açlık sınırının altında yaşayan asgari ücretliye zam yapmıyor. Sarayda yaşayan günlük 55 milyon lira millete fatura edenler, daha önceki senelerde de çıkarıp hiçbir işe yaramayan tasarruf tedbirlerini ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar."

Dursun Ataş, "Bugün, burada bu kanun teklifini tartışıyoruz ama asıl mesele kamuda bir türlü sonu gelmeyen israfın ve lüksün artık son bulmasıdır. Milletimizin sabrı tükenmiştir. Millet, artık söz değil icraat beklemektedir. Hükümeti artık gerçek tasarruf tedbirlerini almaya, milletimizin kaynaklarını israf etmekten vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.