İYİ Partili Ataş: Vatandaş borç yükü altında eziliyor, iktidar bir an önce adım atmalı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "Borç yükü altında ezilen vatandaşlarımızı bu zor durumdan kurtarmak için iktidarın bir an önce adımlar atması gerekmektedir" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, artan borçlara dikkat çekerek, ‘Ülkemizin geleceği vatandaşlarımızın ekonomik refahına bağlıdır. Borç yükü altında ezilen vatandaşlarımızı bu zor durumdan kurtarmak için iktidarın bir an önce adımlar atması gerekmektedir’ dedi.

Meclis’te yaptığı konuşmada halkın gelirlerinin hızla erirken borçlarının ise katlanarak arttığını ifade eden Dursun Ataş, "Vatandaşın bankalara borcu 2024 yılbaşından bu yana 554 milyar lira artmıştır. Yani sadece altı ayda artış oranı yüzde 20,3 olmuştur. AKP iktidarının hatalı ve tutarsız ekonomi politikaları yüzünden yılbaşından bu yana bankaların icra takibi başlattığı bireysel kredi ve kredi kartı borçlarındaki artış oranı ise tam yüzde 58 olmuştur. Vatandaş 2020 yılında bankalara 83 milyar faiz öderken Cumhurbaşkanının ‘Faizi düşüreceğim’ açıklamasından sonra 2023 yılında ödediği faiz 378 milyar lira olmuş, 2024 yılının daha ilk beş ayında ise tam 308 milyar liraya ulaşmıştır. Ülkemizin geleceği vatandaşlarımızın ekonomik refahına bağlıdır. Borç yükü altında ezilen vatandaşlarımızı bu zor durumdan kurtarmak için iktidarın bir an önce adımlar atması gerekmektedir" şeklinde konuştu.