İYİ Partili Durmuş Yılmaz tezkereye ‘Hayır’ dedi: Nedeni belli

İYİ Partili Durmuş Yılmaz, Irak ve Suriye tezkeresine ilişkin 'Evet' kararı alan partisinin aksine ‘Hayır’ oyu verdi. Bu kararının gerekçesine ilişkin ise “Nedeni belli” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Irak ve Suriye’ye operasyon yetkisini iki yıl uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

CHP ve HDP’nin ‘Hayır’ kararı aldığı tezkereye ilişkin AK Parti, MHP ve İYİ Parti ise parti kararı olarak ‘Evet’ten yana tutum aldıklarını açıkladı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ise partisinin kararının aksine ‘Hayır’ oyu verdi.

‘PARTİDE SORUN YAŞANMAZ’

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın tezkereye ilişkin oy pusulasını paylaştığı tweeti alıntılayan Durmuş Yılmaz, oylamaya ilişkin tutumunu belirterek, "Sistem parmak izimi okumadığı için ben de bu pusulayı ‘ret’ deyip imzaladım. Ancak oylama elektronik oylama yerine parmak kaldırmak suretiyle yapılınca 'Hayır' diye parmak kaldırdım ve pusulayı yırtıp çöpe attım. Keşke saklasaymışım" ifadelerini kaydetti.

Partisinin Meclis grup toplantısının girişinde ‘Hayır’ oyu verdiğini doğrulayan Yılmaz, partisinin kararının aksine ‘Hayır’ oyu vermesinin nedenine ilişkin, “Nedeni belli” demekle yetindi.

‘Hayır’ oyu vermesinin parti içerisinde sorun yaratıp yaratmayacağı sorusu yöneltilen İYİ Partili Yılmaz, “Partide sorun yaşanmaz. Yaşanmaması gerekir” yanıtını verdi.