İYİ Partili Karakaş: Rezerv alan adı altında vatandaşın mülkünü gasp ediyorsunuz

TBMM’de Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Partili Karakaş, "Rezerv alan adı altında vatandaşın mülkünü gasp ediyorsunuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Milletvekili Ömer Karakaş, TBMM’de Genel Kurulu'nda deprem riski üzerine konuşma yaptı. Karakaş imar afları, ihmalkarlıklar ve sorumsuzca alınan kararlar nedeniyle deprem önlemlerinin yetersiz olduğunu dile getirdi.

AK Parti iktidarını olası İstanbul depremi için uyaran Karakaş "İstanbul depremiyle ilgili neler yapıyoruz, gelecekte oluşacak İstanbul depremiyle ilgili? Şimdi, Belediye Cumhuriyet Halk Partisi'nde, iktidar AK Parti’de. Peki, Belediye ile iktidar bir araya gelip bu konuda nasıl bir çalışma yapıyorsunuz? Yoksa sadece 'Bu, muhalefet belediyesi' diye böyle bir çalışmaya yanaşmıyor musunuz?" eleştirisinde bulundu.

İYİ Partili Karakaş, Hatay için “Halk bir araya geldi, evet, devlet o gün sınıfta kaldı, vatandaşın yanında yer almadı, vatandaş enkaz altında inim inim inleyerek can verdi” ifadelerini kullandı.

“Tek Yürek Türkiye Kampanyası” adı altında toplanan bağışların akıbeti üzerine de konuşan Karakaş, “Oradaki vatandaşı düşünerek bağış yapan vatandaşlarımız 133 milyar 216 milyonluk bir bağış yapmışlar ama siz bunun siz bunun 49 milyarını AFAD'ın kasasında, bankada hâlâ bekletiyorsunuz; o vatandaşların yarası sarılmış değil” dedi.

Bağış yaptıktan sonra teşvik alan firmalardan bahseden Karakaş “Bu depremlerde toplanan paralardan ilginç olanı, yandaş firmalarınız buralara bağış yaptılar ve sizler aynı yandaş firmalara aynı oranda teşvik verdiniz. Örneğin 3 milyar lira bağış yapan Cengiz Holding Eti Alüminyuma kısa bir süre sonra yine 3 milyarlık teşvik verdiniz” açıklamasında bulundu.

Hatay’da 207 hektarlık alanın rezerv ilan edilmesi ile hasarsız, az ve orta hasarlı evlerin de yıkılmaya başlanması konusuna değinen Karakaş “Rezerv alan diye bir şey çıkarttınız, Hatay'da çok büyük bir alanı, 207 hektarlık bir alanı rezerv alan ilan ettiniz. Bakıldığında, rezerv alan adı altında vatandaşın malına çöküyorsunuz, bu da yanlıştır. Yani eskiden sit alanı çıkarılırdı, ayrı bir kanun. Şimdi, rezerv alanda vatandaşın malına çökülüyor, vatandaş mal ve can güvenliğini maalesef hissetmiyor” diyerek iktidarın hala yanlış bir politikayla hareket ederek vatandaşını mağdur ettiğini söyledi.