AFAD: Afet bölgesi ilan edilen Gerze'de ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtıldı

AFAD, sel felaketinin ardından toplanan yardımların Gerze'de 'seçilmiş kişilere dağıtıldığı' iddiasını yalanladı. Gerze'nin afet bölgesi ilan edildiği, ihtiyacı olanlara yardım edildiği belirtildi.

Yardım kolilerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait bir depoya konularak dağıtıldığı iddia edildi.
Google Haberlere Abone ol

SİNOP - İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, 11 Ağustos'ta Kastamonu'nun Bozkurt ve Sinop'un Ayancık ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından, Bozkurt için toplanan yardımların bir kısmının Sinop'un Gerze ilçesinde dağıtıldığını ileri sürdü. AFAD, Gerze'nin de "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" hatırlattı. Açıklamada, yardımların "seçilmiş" kişilere verildiğini iddiası reddedildi ve kolilerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı belirtildi.

Yiğit, bir TIR dolusu yardım kolisinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait bir depoya konulduğunu ve ardından da dağıtıldığını iddia etti.

‘BELGE VE KAYIT İSTENMEDEN DAĞITILDI’

Yiğit, sosyal medya hesabından TIR'ın ve yardım kolilerinin görüntülerini paylaşarak yaptığı paylaşımda, "Üzerinde "Geçmiş̧ olsun ve afet bölgesi olan ‘Bozkurt’ yazılarının da göründüğü koliler, 57 plakalı TIR ile haldeki depoya yanaşmış ve insanlara dağıtılırken görüntülenmiştir. Plakayı vermemdeki amaç yanlışlık ihtimalinin bana göre imkansız olmasındandır. Her yerde ilçenin ismi yazarken yanlışlık olması zaten herkese saçma gelecektir. Herkesin kafasında aynı sorular. Cevaplar merakla bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Yiğit, yardım kolilerinin belge ve kayıt istenmeden gelişi güzel dağıtıldığını belirtirken, kolilerin üstünde bulunan “Geçmiş olsun Bozkurt” yazısı dikkat çekti.

AFAD: GERZE DE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Yazılı açıklama yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise iddiaları reddetti. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz’de başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop illerimizde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Yaşanan sel, su baskını ve heyelan afetleri sonucunda, Kastamonu’nun Abana, Azdavay, Bozkurt, Çatalzeyin, Devrekani, İnebolu, Küre, Pınarbaşı ve Şenpazar ilçeleri; Sinop’un Merkez, Ayancık, Türkeli, Gerze, Boyabat ve Erfelek ilçeleri ile Bartın’un Ulus ilçesi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan edilmiştir. 

Bugün bazı medya kuruluşlarında yer alan yardımların Gerze’de 'seçilmiş' kişilere dağıtıldığına ilişkin mesnetsiz iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Gelen yardımlar, Bozkurt ilçesi ile birlikte, selden etkilenen ve Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen Gerze gibi diğer ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Çalışma Grubu’nun koordinasyonunda, herhangi bir ayrım yapılmadan dağıtılmaktadır." (DUVAR)