İzBB’de TİS görüşmelerinden sonuç çıkmadı: Emekçiye polis barikatı

Tüm Bel-Sen’de örgütlü İzBB çalışanları, toplu sözleşme görüşmelerinde yasal sınır dayatılması üzerine iş bıraktı. Meclis toplantısına girmek isteyen işçilerin önüne polis barikat kurdu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde (İzBB) Tüm Bel-Sen’de örgütlü kamu emekçileri, bugün gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerini tamamladı. Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmede kendilerine yasal sınırın dayatıldığını ifade eden çalışanlar, anlaşma sağlanamaması üzerine iş bıraktı. Hollerin önüne çıkan emekçiler, “Bize ekmek yoksa size huzur yok” sloganları attı.

‘HİZMETİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ, ALMADAN DA GİTMEYECEĞİZ’

Görüşme sonrası açıklama yapan yapan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, Kendilerine yoksulluk sınırının oldukça altında bir teklifle gelindiğini belirterek, bir çok belediyede benzer bir durum olduğunu ifade etti. Keleş, “Saldırı yalnızca büyükşehirle sınırlı değil. Tüm ilçe belediyelerinde de benzer bir saldırı var. Buna karşı her alanda direneceğiz. Sendika fark etmeksizin tüm işçi ve emekçileri eylemlerimize davet ediyoruz. Bu sorun tüm emekçilerin sorunudur” dedi. İş bırakan emekçiler de “Biz İzmir halkına hizmet veriyoruz. Bu hizmetin karşılığını istiyoruz. Almadan da gitmeyeceğiz” diye vurguladı.

MECLİS SALONU ÖNÜNE POLİS BARİKATI

Öte yandan belediye çalışanları bugün gerçekleşecek olan belediye meclisinde taleplerini dile getirmek ve yaşanan hak gaspını protesto etmek istedi. Meclis Salonu’na alınmayan emekçilerin önü polis barikatıyla kesildi. Yaşanan arbede sonrası emekçilerin bekleyişi sürüyor.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler meclis izmir