İzmir Barosu seçimlerini Çağdaş Avukatlar Grubu kazandı

Bu hafta sonu gerçekleşen iki günlük İzmir Barosu Genel Kurulu'nda Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı mevcut başkan avukat Özkan Yücel yeniden seçildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu Genel Kurulu, bu yıl Kültürpark 4 Nolu Hol’de yapıldı. İki gün süren genel kurulun ilk gününde baro organları ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) delege adayları belirlenerek, tahmini bütçe ve bütçe kararnamesi, Yönetim Kurulu Çalışma Raporu, Bilanço-Hesap ve Denetleme Kurulu Raporu görüşüldü.

Genel kurulda açılış konuşması yapan İzmir Barosu mevcut başkanı ve Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Özkan Yücel, baro başkanı olduğu için, yönetim kurulu adına tüm meslektaşlarına sonsuz teşekkürlerini sundu. Yücel, “Meslektaşlarımla kol kola omuz omuza yürümek kadar güzeli yok. İki buçuk yıldır Türkiye’nin içinden geçtiği tüm ağır koşullara rağmen, hukuk devleti, laiklik ve cumhuriyet değerlerine yapılan saldırılara rağmen bayrağı yere düşürmememizin yegane dayanağı sizlersiniz. Sizlerden aldığımız güçle mücadele ettik, bundan sonra da böyle mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mevcut yönetimin 2 buçuk yıl boyunca yaptığı faaliyetlerin sunumu yapıldı.

KURULDA 'BARO KOMPLEKSİ' TARTIŞMASI

Öte yandan yeni baro kompleksi kurulması amacıyla gerektiğinde mevcut baro binalarının satışı, takas edilmesi yoluyla gerekli tüm işlemlerin yapılması için yönetime yetki verilmesi hakkındaki önerge tartışmaya neden oldu. Önergeye ilişkin Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Mustafa Çetin, mevcut başkan ve Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Özkan Yücel'i hedef alarak, şunları söyledi:

"Özkan Bey Çağdaş Avukatlar Grubu olarak yönetimde olduğunuz sürede hangi çiviyi çaktınız da konuşuyorsunuz' demiştim. Hangi taşınmaz alındıysa Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu zamanında alınmış. Bizim de hayalimiz İzmir Barosu’nun 50 yıllık hizmet binasına kavuşmasıdır. Ama bunu hiçbir taşınmazı satmadan yapacağız."

Çetin, önergeye hayır oyu vereceklerini belirtirken, Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Özkan Yücel ise eleştirilere yanıt verdi. Yücel, “Bu yetki zaten kanuna göre yönetim kurulunda var ama biz genel kurula sunmak, genel kuruldaki onayla yapmak istedik. Bu daha değerli değil mi? Sizin dönemizde yapılanlar için teşekkürlerimi sunuyorum. Ama daha da iyisinin yapılması için uğraşıyoruz. Ayrıca Çağdaş Avukatlar Grubu'na yetki istemiyoruz, yönetime istiyoruz. Yarın seçimi kazanacağınızı söylüyorsunuz, o zaman bu telaş niye? Bu yetki yeni yönetim için isteniyor. Proje için 3 ayrı yerle görüşüyoruz şu an bitmiş olsa zaten sunardık" dedi.

Önerge oybirliğiyle reddedildi.

Özkan Yücel



BAŞKAN YENİDEN ÖZKAN YÜCEL SEÇİLDİ

Genel kurulun ilk gününün ardından bugün yeni başkan ve yönetim kurulu ile TBB Genel Kurulu’na katılacak İzmir Barosu delegelerini belirlemek için sandık başına gidildi. Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı ve mevcut Başkan Özkan Yücel ile Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Mustafa Çetin’in başkanlık için yarıştığı seçimde avukatlar, Kültürpark 4 Nolu Hol’de oylarını kullandı. 17.00'ye kadar süren oy kullanma işlemi sonrası seçim sonuçları açıklandı. Seçimi, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı avukat Özkan Yücel yeniden kazandı. (DUVAR)