İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Sandığa, hayatına, geleceğine sahip çık

Seçim ve sandık güvenliğinin önemine dikkat çeken İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri "Oyların çalınmasına izin vermemek için sandık güvenliği ile ilgili her dayanışmayı göstermek sorumluluğumuzdur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde sandık güvenliğine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada, "Sandığa git, geleceğine sahip çık" yazılı pankart açılarak, "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı. Açıklamaya çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü İbrahim Akın, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz da katıldı. Grup adına açıklama yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardar, devletin tüm imkanlarının seferber edilmesine ve usulsüzlüğe, hileye rağmen bu kez iktidarın atı alıp Üsküdar'ı geçemediğini ifade etti.

'ÖRGÜTLÜLÜĞÜ GÜÇLENDİREREK DEĞİŞİM İRADESİ NİHAYETE ULAŞTIRILMALI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilme yeterliliğine ulaşamamış olduğuna dikkat çeken Vardar, "21 yıllık iktidarında AKP’nin ülkeyi sürüklediği uçurum, geçim derdi, şiddet, sömürü ve deprem felaketi bu zihniyetle ve rejimle devam edilemeyeceğini ortaya koymuştur. Seçim sonuçları halkın çoğunluğunun AKP’nin yarattığı bu yağma, talan, sömürü ve felaket rejimini değiştirme iradesi gösterdiğini ortaya koymuştur" dedi.

14 Mayıs seçimlerinde seçim ve sandık güvenliğinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü söyleyen Vardar, 28 Mayıs’a kadar olan süreçte örgütlülüğü güçlendirerek değişim iradesini nihayete ulaştırmanın önemine işaret etti. Vardar, şunları kaydetti:

"Bir kez daha oyların türlü hilelerle çalınmasına izin vermemek için seçim ve sandık güvenliği ile ilgili her dayanışmayı göstermek sorumluluğumuzdur. Bilinmelidir ki çürümüş faşizmin devlet olanakları, baskı, şiddet ve sandık hileleriyle bir süre daha ayakta kalması halklarımıza yeni acılar yaşatacaktır. Buna izin vermemek ellerimizdedir. Bunun için hala tamamlanmamış seçim süreci büyük bir fırsattır. Karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmadan önümüzdeki on gün içinde bu karabasana son verebilir ve kötülüğü sonlandırabiliriz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu muhteşem bir son ve yeni bir başlangıç yapma fırsatı elimizdedir. Biz bu seçimi kaybetmedik. Ancak kazanma irademizi gasp ettiklerinde gerçekten kaybetmiş oluruz. İrademiz kimsenin ipoteğinde değil. Şimdi geleceğimizi ve gençleri kazanma zamanıdır. Emekçiler, ezilenler, kadınlar, gençler, halklar bu kalan sürede bir seferberlikle bu umudu büyütmek, emekçilerin ve halkın taleplerini dillendirmek ve değiştirebileceğimizi göstermekle yükümlüdür. Sandığa, hayatına, geleceğine sahip çık."

Açıklama atılan sloganlarla sona erdi. (DUVAR)