İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Karanlığa asla teslim olmayacağız

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini protesto ederek, "Üzerimize örtülmeye çalışılan bu karanlığa asla teslim olmayacağız" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlenen açıklamada "Haksızlığa ve hukuksuzluğa hayır, halkın iradesine saygı" yazılı pankart taşındı. Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan Memiş Sarı, Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi ile birlikte Türkiye’de demokrasi adına kırıntı olarak kalan ne varsa büyük bir darbe daha aldığını söyledi.

'ANAYASA MAHKEMESİ'NİN SONUCU DAHİ BEKLENMEDİ'

Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin, 2016 yılında sosyal medyada paylaştığı bir haber nedeniyle verilen hapis cezası gerekçe gösterilerek düşürüldüğünü söyleyen Sarı, "Bu süreçte tam bir hukuk katliamı yaşanmış, Gergerlioğlu hakkındaki yargılama, milletvekili olmasına rağmen durdurulmamış, daha sonra emsal kararlar bulunmasına karşın Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun sonucu dahi beklenmemiştir" dedi.

'HDP YALNIZ DEĞİLDİR'

Gergerlioğlu'nun, TBMM’de görev yaptığı süre boyunca ezilen ve yok sayılanların sesi olduğunu ifade eden Sarı, hukuku ve adaleti savunduğunu, o nedenle büyük bir tahammülsüzlüğün sonucunda hukuk garabeti bir kararla cezalandırıldığını söyledi. Barış, adalet, eşitlik ve demokrasiden yana güçler olarak faşist saldırılara asla boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Sarı, son olarak şunları kaydetti:

"Üzerimize örtülmeye çalışılan bu karanlığa asla teslim olmayacağız. Haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan, baskı gören herkesle sahip olduğumuz ahlaki ve vicdani sorumluğumuz gereği, devrimci ve demokrat olmanın gereği dayanışma içinde olacağız. O nedenle buradan bir kez daha güçlü bir şekilde haykırıyoruz: Ömer Faruk Gergerlioğlu yalnız değildir. HDP yalnız değildir. Yaşasın devrimci dayanışma."