İzmir, Kosta Rika’nın Esparza şehri ile kardeş oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kosta Rika Cumhuriyeti’nin Esparza kenti ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Orta Amerika ülkesi Kosta Rika'nın Esparza kenti ile kardeş şehir protokolünü, Egemenlik Evi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle imzaladı. İş birliği ile iki şehir arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, diplomatik bağların güçlendirilmesi hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ''Hakkında bu kadar güzel şeyler duyduğum bir şehirle kardeş olma onuruna eriştiğim için kendimi çok mutlu hissediyorum. Umuyorum en yakın zamanda sizleri ziyaret etme şansım olur. Başlatacağımız kardeş kent süreci ile güzel çalışmalar yapmak için yola çıktık. Özellikle iklim krizi, sürdürülebilir kalkınma, liman ticareti, tarihi mirasın korunması gibi başlıklarda sizden ilham alacağımız birçok konunun olduğuna eminim. Konuşulacak çok şey olabileceğini düşünüyorum. Atacağımız ortak adımlarla her iki kentin daha kaliteli hizmetlere erişmesini sağlayacağız'' diye konuştu.

Etiketler izmir kardeş şehir