İzmir'de '120 dakika ücretsiz aktarma' yine UKOME'de reddedildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin UKOME'ye sunduğu toplu ulaşımda 120 dakika boyunca ücretsiz aktarma teklifi bir kez daha reddedildi. Soyer, “Bir hizmet daha siyasi çıkarlar uğruna engellendi" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ESHOT, İZULAŞ, İzmir Metro Tramvay A.Ş., İZDENİZ, İZTAŞIT ve İZBAN işletmelerinden oluşan entegre toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 120 dakika içinde yapılacak aktarmalardan ücret alınmamasını öngören düzenleme teklifi ikinci kez kabul edilmedi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Teknik Kurulu'nda alınan kararla teklifin genel kurula sevki reddedildi. Teklif, mart ayı başındaki genel kurul toplantısında oy çokluğu ile teknik kurula sevk edilmişti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Beledihye Başkanı Tunç Soyer, karar tepki gösterdi: “Toplu ulaşımda 120 dakika ücretsiz aktarma sistemine ilişkin teklifimiz UKOME teknik kurulundan malesef geçmedi. Aynı kurulda daha önce bu teklife oybirliği ile olumlu oy veren merkezi idareye bağlı kurum ve kuruluşların temsilcileri bu kez nedense teklifin genel kurula sevkine izin vermemiştir. Hemşehrilerimizin yararına olacağını düşündüğümüz bir hizmet daha siyasi çıkarlar uğruna engellenmiştir. Meseleyi, kıymetli İzmir halkının ve kamuoyunun takdirlerine arz ediyorum” ifadelerini kullanarak karara tepki gösterdi.

 

(HABER MERKEZİ)