İzmir'de akademisyen, avukat ve insan hakları savunucuları HDP'ye üye oldu

HDP'ye yönelik operasyona tepki amacıyla yürütülen üyelik kampanyasına İzmir'de de katılım oldu. Hukukçu, insan hakları savunucuları ve akademisyenlerin de olduğu 29 kişi HDP İzmir il binasına gelerek üye oldu.

29 kişi HDP İzmir binasında bir araya geldi.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Hakların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik, 6 yıl önceki Kobane eylemleri nedeniyl yapılan operasyona tepkiler sürüyor. Aralarında hukukçu, insan hakları savunucuları ve akademisyenlerin de olduğu 29 kişi HDP İzmir il binasına gelerek üye oldu.

Grup adına yapılan açıklamada "Zulme ve adaletsizliğe uğrayanın fiilen de yanında olmak yurttaşlığın bir gereğidir" denildi. Açıklamada konuşan Prof. Dr. Nilgün Toker, "Bir arada yaşamanın ilkesi adalettir, ancak ortak bir adalet duygumuz varsa bir toplumuzdur. Adalet ilkesi, haksızlığa, zulme uğrayanı, ezileni görmenin yurttaş sorumluluğu olduğunu söyler. Bir yurttaş olarak, haksızlığı, zulmü gördüğümüzü göstermek ve itirazımızı dile getirmek sorumluluğuyla HDP’ye üye oluyorum. Bu üyeliği, haksızlığa uğrayanın yanına gitmek, ihlali gördüğümü, duyduğumu bildirmek olarak tanımlıyorum" dedi.

PROF. DR. KURTOĞLU: SİYASAL AKTÖRLER REHİN ALINIYOR

izmir hdp
İzmir'de HDP'ye üye olarak destek verildi.

 

Toker'in ardından konuşan Prof. Dr. Zerrin Kurtoğlu ise son gözaltı operasyonun, HDP'in  iktidar tarafından sürekli ve sistematik olarak kriminalize edilmesinin somut bir örneği olduğunu söyledi. Kurtoğlu, "Siyasal aktörleri rehin alınıyor, üyeleri ve destekçileri zulme, işkenceye maruz bırakılıyor.  Bu pervasız, hukuksuz uygulamalar, nasıl bir rejime doğru gidildiğini göstermesi bakımından çok korkutucu. Ama daha korkutucu olanı, 6 milyon seçmeni olan bir partiye ve üyelerine yapılanları hiçbir şey yapmadan seyretmek...  Çünkü aksi yönde bir irade ortaya koymadıkça, fiilen bir sorumluluk almadıkça seyirci olmaktan öteye geçip, bu hukuksuzluğa izin veriyor, dolayısıyla siz de bu suçların ortağı oluyorsunuz. Seyirci kalmamak, kendim söyleyip kendim duymamak, demokrasi ve hak mücadelesinde sorumluluk almak için HDPye üye olmaya karar verdim. İronik görünecek ama bir insan ve bir yurttaş olarak güvenliğim için HDP'ye üye oluyorum. Çünkü yurttaş ve insan olarak sahip olduğum haklar olmaksızın güvende olamam. HDP'ye ve HDP'lilere yönelik baskı ve zulüm, haklarımıza ve özgürlüklerimize yönelik baskı ve zulümdür; demokratik siyaset imkanının ortadan kaldırılmasıdır.Tam da şimdi HDPye üye olmanın anlamı, sadece HDP'ye üye olmaktan öte, demokrasi, hak, özgürlük ve gelecek mücadelesinin  aktif bir üyesi olmaktır. HDPye sahip çıkmak, ona yönelik baskılara kalkan olmak, demokratik siyasete inanan herkesin politik sorumluluğudur" dedi.
HDP'ye üye olan isimler ise şöyle;

⦁ Nilgün Toker, Prof. Dr.
⦁ Zerrin Kurtoğlu, Prof. Dr.
⦁ Mehmet Zencir, Prof. Dr.
⦁ A. Serdar Tekin, Dr.
⦁ Şükran Öztürk, Avukat
⦁ Nermin Biter, Dr.
⦁ Ali Aydın, Avukat
⦁ Aytül Uçar
⦁ Caner Canlı, Emekli Öğretmen
⦁ Şirin Ulusoy, Emekli
⦁ Ahmet Çiçek, Emekli Öğretmen
⦁ Kader Ayyıldız, Dr.
⦁ Ayla Bilir, Psikolog
⦁ Mevlüt Ülgen, Psikolog
⦁ Leyla Çelik Güneş, Avukat
⦁ Yunus Emre Güneş, Avukat
⦁ Yusuf Kösele
⦁ Güneş Tercan, Hemşire
⦁ Kamil Karataş
⦁ Bengü Laçin, Biyolog
⦁ Aryen Turan, Avukat
⦁ Gurbet Uçar, Avukat
⦁ Abdulmecit Yıldırım, Avukat
⦁ Fatma Demirer, Avukat
⦁ Sozdar Ortaç, Avukat
⦁ Mazlum Demirbağ, Avukat
⦁ Şerife Çelik Uysal, Avukat
⦁ Güneş Kırmızıgül Türe, Avukat
⦁ Abdulhadi Çetin, Avukat