İzmir'de avukatın başına silah dayayan saldırgan tutuklandı

Bayraklı'da haciz işlemi sırasında avukatın başına silah dayayarak darp eden H.H.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek üç ayrı suçtan tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Bayraklı ilçesinde haciz işlemi için bulunduğu iş yerinin önünde saldırıya uğrayan ve başına silah dayanarak darp edilen avukata yönelik saldırının duruşması bugün İzmir Adliyesi'nde görüldü. H.H.A. emniyetteki işlemlerinin ardından bugün hakim karşısına çıkarılırken, duruşmayı İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay ve çok sayıda avukat takip etti. Duruşmada ifadesi alınan H.H.A. "silahla tehdit", "kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından tutuklandı.

'AVUKATLARIN KORUNMASINA İLİŞKİN ACİL TEDBİRLER DERHAL YÜRÜRLÜĞE KONMALI'

Duruşma sonrası ise adliye önünde İzmir Barosu öncülüğünde basın açıklaması düzenlendi. Çok sayıda avukatın cübbeleri ile katıldığı açıklamada, "Savunmaya dokunma" yazılı pankart taşındı. Açıklamada konuşan İzmir Baro Başkanı Avukat Özkan Yücel, sabahtan bu yana saldırganın adliyeye sevkini ve sorgusunu takip ettiklerini ifade ederek, saldırgana üç ayrı suçlama ile üç ayrı tutuklama kararı verildiğini kaydetti. Saldırganın tutuklanmış olmasının bir nebze de olsa kendilerini rahatlattığını ancak bu durumun avukatların yaşadığı sorunlara çare olmadığını ifade eden Yücel, "İstiyoruz ki bu saldırılar olmasın, bu saldırılar olmadan engellensin. Biz adliye koridorlarında, hastane koridorlarında, Cumhuriyet Savcılığı koridorlarında koşturmuyor olalım ama bunu henüz hayata geçirebilmiş değiliz. Buradan bir kez daha bu olay vasıtasıyla yetkililere sesleniyorum: Avukatların korunmasına ilişkin acil tedbirlerin derhal yürürlüğe konması için harekete geçilmek zorundadır” diye konuştu.

'AVUKATLAR ÖTEKİLEŞTİRİLMEYE, TERÖRİZE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Yücel, daha önce de başka bir saldırının ardından aynı yerde bir araya gelerek "Daha ne kadar öleceğiz" dediklerini hatırlattı. Tedbir alınmasını istediklerini ve icra mahallerinde kolluk görevlilerinin bulunmasını talep ettiklerini söyleyen Yücel, bu konuda yazılı başvurularının da olduğunu anca şu ana kadar değişen bir şey olmadığını ifade etti.

Uzun zamandır siyasi iktidar tarafından avukatların, ötekileştirilmeye, terörize edilmeye ve yurttaşa karşı aralarında husumet varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını söyleyen Yücel, şu ifadeleri kullandı; "Bunun temel sebebi siyasi iktidar. Aslında ülkede yaşanan ekonomik zorlukların, icra dosyalarının sayısının katlarca artmış olmasının elbette müsebbibi avukatlar değil. Elbette müsebbibi icra memurları değil. Dün icra mahallinde, icra memuruyla birlikte bir meslektaşımız bir saldırganın silahlı saldırısına uğradı. Tesellimiz bir can kaybımız, daha ağır yaralanmanın yaşanmamış olması ama her an olabilirdi.”