İzmir'de bir iş yerinde patlama: 5 ölü, 63 yaralı

İzmir'de bir iş yerinde meydana gelen patlama sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Torbalı ilçesinde, bir lokantada patlama meydana geldi. Patlamada 3'ü olay yerinde, 1'i ise hastanede olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 63 kişi tedavi altına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüpheli gözaltına alındı. 

DHA'nın haberine göre Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'ndeki bir dükkanda saat 15.00 sıralarında patlama oldu.

İhbarı üzerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. 

İzmir Valisi Süleyman Elban'ın açıklamasına göre, şırdan satan dükkandaki patlama sanayi tipi bir tüpten meydana geldi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada bölgeye İzmir AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edildiğini söyledi.

Yerlikaya açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."


BAKAN YERLİKAYA: MAALESEF 1 VATANDAŞIMIZ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya daha sonra yaptığı bir başka paylaşımda, patlamada can kaybının ve yaralı sayısının arttığını kaydetti. Yerlikaya, "Maalesef 1 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 5'e yükselmiştir. 57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Patlamayla ilgili soruşturma sürdürülürken, olayda ölenlerin kimlikleri belirlendi. Yaşamını yitirenlerin Birgül Sarsılmaz (44), Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), Dilek Bağ (24) ve Menderes Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 11. sınıf öğrencisi Havin Ergin (17) olduğu açıklandı. 

BAŞKAN TUGAY: 5 ÖLÜ, 63 YARALI

Patlamanın ardında bölgeye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı'da hastaneye kaldırılan yaralıları ziyaret ederek acil şifalar diledi. Başkan Tugay, bir apartmanın zemin katında yer alan iş yerinde yaşanan patlamadan dolayı 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 1'i ağır 63 kişinin de yaralandığını belirtti. Patlamanın Ayrancılar'ın en işlek caddelerinden birinde yaşandığını, hafta sonu olması, bölgede pazarın kurulması, ayrıca iş yerinin karşısında kahvehane ve pastanenin bulunması nedeniyle yaralı sayısının yüksek olduğunu belirten Başkan Tugay, “3 yurttaşımızın olay yerinde, 2 yurttaşımızın hastanede yaşamını yitirdiğini öğrendik. 3 kişiden 1'i patlamanın yaşandığı iş yerinde hayatını kaybetti. Bir kadın olduğunu öğrendik. 5 yaralı yurttaşımız İzmir'deki hastanelerde, 40'ı Torbalı Devlet Hastanesi'ne, 18 kişi ise özel hastanede tedavi görüyor.” dedi.

'İLK DEĞERLENDİRMEDE BİNALARIN TAŞIYICI KOLANLARINDA SIKINTI YOK'

Cemil Tugay, patlamadan kaynaklı çevredeki binalarda meydana gelen hasar konusuna da değinerek, “Valiliğin yaptığı değerlendirmede olayın tüp patlamasından kaynaklandığının belirtildi. 7'si ağır olmak üzere 9 binada hasar var. İlk değerlendirmede binaların taşıyıcı kolanlarında sıkıntı olmadığı, çökme riski bulunmadığı belirlendi. Kontroller devam ediyor. Güvenlik amaçlı itfaiye ekiplerimiz yurttaşlarımızı binalardan çıkardı. Evlerinde kalamayacak olan yurttaşlarımızı ihtiyaç olması halinde misafir edecek önlemleri aldık. Gerekli tüm ihtiyaçları ile ilgileniyoruz. Patlamanın yarattığı hasar dışında yangın kaynaklı bir hasar, yaralanma yok" ifadesini kullandı.

'YARALARIMIZI SARACAĞIZ'

Patlamada hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Tugay, “Kayıplarımızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Dün orman yangınları, bugün yaşadığımız bu patlama nedeniyle çok üzüntü verici olaylar yaşadık. Valilik, AFAD, belediyemiz, ilçe belediyesi tüm önlemleri almış durumda. Yaralarımızı saracağız. Hastanede yaralı yurttaşlarımızı ziyaret ettim ve moral vermeye çalıştım. Konuşabildiğim, ulaşabildiğim kişilere geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tüm yurttaşlarımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'EL BİRLİĞİYLE ATLATACAĞIZ'

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ise "Çok talihsiz bir kaza. Binaların kolonları da zarar gördü mü araştırılacak. Cemil Başkanımız olayın hemen ardından buraya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyemiz yurttaşlar için kalacak yer teminiyle ilgili, sosyal destekle ilgili çalışmalar yürütüyor. Belediye olarak biz de elimizden geleni yapıyoruz. İlçe belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. El birliğiyle atlatacağız. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum" diye konuştu.

İTFAİYE BİNADAKİ YARALI VE YAŞLILARI KURTARDI

İzmir İtfaiyesi de patlama nedeniyle bir merdivenli araç, 4 arazöz, bir kurtarma aracı, bir ambulans ve 45 personelle olay yerine giderek öncelikle binalardaki yaralı ve yaşlıları kurtardı. Olay yerine gelen çok sayıda ambulans ise yaralıları hastanelere taşıdı. İtfaiye ekipleri, binaları kontrol ederek yurttaşların güvenliği için kırılan camların temizliğini yaparken, olay yerinde çalışmalar sürdürüyor. Büyükşehir zabıta ekipleri ise güvenlik amaçlı önlem alıyor.  

AFAD BAŞKANI MEMİŞ: PATLAMANIN YAŞANDIĞI BİNADA AĞIR HASAR TESPİT EDİLDİ

AFAD Başkanı Okay Memiş, patlamanın gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklamada bulunan Memiş, "Şu ana kadar hastanelerde kalan sadece 9-10 yaralımız bulunmakta. Onların da sabaha kadar da taburcu edilmeleri beklenmektedir. Kontrollü bir şekilde binalara giriş ve çıkışları sağlayacağız. Aslında belli noktalarda tamamıyla yasakladığımızı söyleyebiliriz ve her binanın girişinde de jandarmamız bekliyor. Patlamanın şiddetinden dolayı binalarda zararlar ve hasarlar tespit edilmiş durumda. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekiplerimiz ilk incelemelerini yaptılar. Ve öncelikle patlamanın yaşandığı binanın ağır hasarlı olduğunu tespit ettiler. Diğer tespitler de sabah devam edecek. Burada yaşayan, ikamet eden kardeşlerimizin ve esnafın zararlarını da tespit edeceğiz. Ben hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bundan dolayı çok üzgünüz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler izmir patlama yaralı