İzmir'de eğitim sendikalarından ÖMK ve kadına şiddete hayır eylemi

İzmir Ödemiş'te eğitim sendikaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali ile 'Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına Hayır' eylemi düzenledi.

Fotoğraf: Eğitim-Sen
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Ödemiş'te eğitim sendikaları Eğitim-sen ve Eğitim-İş İlçe Milli Eğitim önünde öğretmenlere danışılmadan hazırlanan ÖMK'ye karşı ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada 6 sendika tarafından hazırlanan ve gün içinde iş yerlerinde, okullarda okunan ortak metinden sonra iki sendika sözcüsü açıklamalar yaptı.

'YARATACAĞI YIKIMA KARŞI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ' 

Eğitim-Sen Ödemiş temsilcisi Sercan Güzelant, "Bizler iş yerlerimizden, okullarımızdan başlayarak herkese örnek olacak bir mücadeleyi başlatmamız gerektiğini ifade ediyoruz. Bu kapsamda tüm eğitim emekçilerini Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali konusunda birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun veliler ve öğrenciler açısından yaratacağı yıkıma karşı da velilerimizi bizlere güç vermeye davet ediyoruz. Bizler, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin sesi olmayı sürdürecek, gücüne güç katmaya devam edeceğiz ve taleplerinin savunucusu olacağız. Biliyoruz, haklı olmak yetmez, güçlü olmak zorundayız. Bu anlamda hangi sendikadan olursa olsun hepimizin taleplerimiz etrafında birleşmekten başka şansımız yok. Birleşe birleşe kazanacağız" dedi.

'KADINA ŞİDDETE VE ÇOCUK İSTİSMARINA HAYIR' EYLEMİ 

Ödemiş'te Eğitim-Sen ve Eğitim-İş'in öncülük ettiği 'Kadına Şiddete ve Çocuk İstismarına Hayır' eylemi de düzenlendi. . Eyleme kitle örgütleri temsilcileri ve lise öğrencilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Ödemiş Belediyesi Başkanı Mustafa Turan da eyleme katılarak destek verdi.

Eğitim-İş adına söz alan Gülçin Gürdal; "Kadınların ve çocukların yaşam hakkını savunmak, şiddeti durdurmak ve daha eşit bir toplum inşa etmek için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.Şiddete karşı susmayacağız! Kadınlar özgürleşene, çocuklar güvenle büyüyene kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Eğitim-Sen adına söz alan Umut Avcı da; "Adalet Bakanlığı’nın Nisan 2024’te yayınladığı Adalet İstatistikleri 2023” raporuna göre 2015- 2023 yılları arasında “çocukların cinsel istismarı” suçuna ilişkin açılan dosya endeksi yüzde 94 arttı. Çocuklar çoğunlukla yakınları, tanıdıkları tarafından istismar ediliyor ve katlediliyor. Ölüm sebepleri ağırlıklı olarak istismar ve aile içi şiddet. Biz medyada görünür olabilenlerden haberdar olabiliyoruz! Sesini duyuramayan daha kaç çocuk istismar edildi, kaçırıldı, satıldı, evlendirildi? Daha kaç çocuğun yaşamı iktidarın iyi halini gördüğü, haksız tahrik indirimi ile ödüllendirdiği faillerin elinde yok olmuş ve olmakta? Narin’in katledilişi ciğerimizi dağlarken kaç çocuğun daha haberine dayanabiliriz?

Açıkça görülüyor ki;

Son olarak, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş olarak çağrıcısı olduğumuz bu eylem ile sesimiz Türkiye’nin dört bir yanında şiddete hayır diyen yüz binlerin sesine katılsın. Eyleme katılamayan ancak bizlerle aynı duygularda olan milyonlarca yurttaşın da sesi olsun" diyerek kadın cinayetlerine karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

(HABER MERKEZİ)