İzmir'de Gezi anması: 'Karanlık gider Gezi kalır'

İzmir'de Gezi protestolarının 10'uncu yılında bir araya gelen siyasi parti ve STK temsilcileri, "İnsanca, özgür, adil, refah içinde, demokratik bir yaşam talebimiz ve hak arayışımız hep sürecek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de bir araya gelen siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve sendikalar, Gezi Parkı protestolarının 10'uncu yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada, üzerinde Gezi davası tutukluları Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ın fotoğrafı bulunan "Gezi tutukluları serbest bırakılsın" yazılı pankart taşınarak, sık sık "Seçimle değil devrimle gidecek", "Her yer Taksim her yer direniş", "Gezi onurdur yargılanamaz", "Katil devlet hesap verecek" sloganları atıldı. Açıklamada Gezi Parkı protestolarında yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

'BİZİM PUSULAMIZ GEZİ'DİR'

Grup adına açıklama yapan Kemal Çakmak, Gezi’nin onuncu yılında, 'şehir şehir dalga dalga yayılan, yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, ranta, talana, yalana, tüm ayrıştırma politikalarına karşı yan yana durdukları o şanlı direnişten hala ilk günkü gibi gurur duyduklarını' vurguladı. Gezi’de kapısı aralanan o coşkulu, heyecanlı, bir arada, umutlu, paylaşımcı, dirençli “bir başka dünya” için mücadele etmeye devam ettiklerini söyleyen Çakmak, “Bilsinler ki bizim pusulamız Gezi’dir. İnsanca, özgür, adil, refah içinde, demokratik bir yaşam talebimiz ve hak arayışımız hep sürecek" dedi.

Devletin tüm imkânlarının iktidar adına kullanıldığı, dünya tarihinin gördüğü en adaletsiz seçimlerinden birinden çıkan sonucun umutsuzluğa neden olmayacağını ifade eden Çakmak, “Onuncu yaşında da Gezi’yi hep genç kılan, bizi hep ayakta tutan, tüm hayallerimiz gerçek olana kadar dilimizden düşmeyecek olan sloganıyla anıyoruz. Gezi direnişini ve bu sloganla karşılıyoruz önümüzdeki dönemi. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam. Bu gurur hepimizin. Karanlık gider Gezi kalır" diye konuştu.

Açıklama atılan sloganlarla sona ererken, Gezi tutukluları için başlatılan adalet nöbetinin süreceği belirtildi. (DUVAR)

Etiketler İzmir Gezi anması