İzmir'de 'kapıda vize' etkisi: Bilet satışları 2023'ü yakaladı

Yaz sezonu itibariyle başlayan kapıda vize uygulaması, İzmir-Midilli arasındaki gemi seferlerinin satışlarını artırdı. Haftada iki gün düzenlenen seferler, 27 Eylül'e dek sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ (İzmir Deniz İşletmeciliği A.Ş.) tarafından yapılan “Rotamız Midilli” seferlerinin yeni sezonu başladı.

3 Mayıs itibariyle İzmir-Midilli hattında düzenli seferlerini başlatan İZDENİZ, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere Midilli'ye haftada iki sefer düzenliyor. Seferler 27 Eylül’e kadar iki gemiyle devam edecek.

KAPIDA VİZE UYGULAMASI SATIŞLARI ARTIRDI

Bu yıl başlayan kapıda vize uygulaması ile seferlere olan talepte artış yaşandı. 2023 yılında 4 bin 262 adet satılan Midilli biletleri, 3 Mayıs'tan bugüne 2 bin 976 kez satıldı. 

27 Eylül 2024 tarihinde sona erecek seferler, her çarşamba ve cuma saat 08.30’da İzmir Alsancak Limanı’ndan gidiş, her cuma ve pazar ise saat 17.00’de Midilli Limanı’ndan dönüş şeklinde yapılıyor. 

KAPIDA VİZE İÇİN EVRAKLARIN 5 GÜN ÖNCEDEN İLETİLMESİ GEREKİYOR

Gemi seferlerini düzenleyen İZDENİZ A.Ş., kapıda vize uygulamasında da yolcuların işlemlerini kolaylaştırıyor. Kapıda vize uygulaması ile seyahat edecek yolcuların, başvuru öncesi İZDENİZ Satış Ofisi’ni arayarak randevu alması gerekiyor. Kapı vizesi başvurusu yapacak yolculara ait istenilen tüm evrakların eksiksiz bir şekilde Midilli Adası’na geçiş tarihinden en geç 5 gün önce İZDENİZ Satış Ofisi’ne iletilmesi isteniyor.

Başvuru evraklarını eksiksiz tamamlayan yolcuların, kişi başı 80 Euro olan kapı vizesi ücretini şahsi olarak İZMİR MARİNA-İZDENİZ Satış Ofisi’ne hafta içi 09.00 ile 17.00 saatleri arasında teslim etmesi gerekiyor. 0-18 yaş grubu çocuklar ise aynı evraklarla, kişi başı 20 Euroluk ücreti ödeyerek kapıda vize alabiliyor. Kapı vizesi en fazla 6 gece, 7 gün ve tek girişli olarak verilebiliyor.

Midilli adası için alınan vizeler, başka adalarda kabul edilmiyor. 

BİSİKLETLE SEYAHAT MÜMKÜN

İzmir-Midilli seferlerine isteyen yolcular, bilet rezervasyonu sırasında bildirmek koşulu ile bisikletleri ile katılabiliyor. İhsan Alyanak ve Prof. Dr. Aziz Sancar yolcu gemileri, 10’ar adede kadar bisikletli yolcu kabul ediyor.