İzmir'de metro durağına denk gelen ağaçlar koruma altına alınacak

İzmir'de sürmekte olan metro inşaatında, bir istasyonun yapılacağı yerde bulunan ağaçlar belediye ekiplerince koruma altına alınacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule metro hattı çalışmaları sürüyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla yapımını sürdürdüğü 13,5 kilometrelik hatta, Dokuz Eylül Üniversitesi İstasyonu'nun yapım çalışmaları nedeniyle Doğuş Caddesi üzerindeki ağaçlar koruma altına alınacak. Bulundukları yerden alınacak olan ağaçlar, Büyükşehir Belediyesi’ne ait fidanlıklara yerleştirilecek. Sökülen ağaçların bir kısmı kentteki yeşil alanlara, bir kısmı ise inşaat tamamlandığında eski yerlerine dikilecek.

MALİYETİ 765 MİLYON EURO, GÜNLÜK 400 BİN YOLCU BEKLENİYOR

"Buca Metrosu" adıyla da bilinen hat Üçyol, Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonlarından oluşuyor. 

Hat,  Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan mevcut metro hattı ile Üçyol İstasyonu'nda, İZBAN hattı ile Şirinyer'de entegre olacak. Bu hat üzerinde tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek.

Yapımı süren Buca Metrosu’nun araçlarla birlikte 765 milyon euroya tamamlanması öngörülürken hattın günlük yolcu sayısının 400 bin olması bekleniyor.