İzmir'de orman yangını

İzmir'in Foça ilçesinde orman yangını orman yangını çıktı. Havanın kararması nedeniyle havadan müdahaleye ara verildi. Yangının kısmen kontrol altına alındığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Foça ilçesine bağlı Ilıpınar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı.

Yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 1 uçak, 6 helikopter ve çok sayıda arazöz ile müdahale ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de çalışmalara destek veriyor.

BAZI HAYVAN ÇİFTLİKLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Yangınla ilgili açıklama yapan Foça Kaymakamı Ali Çetin, saat 16.00 sıralarında Ilıpınar Mahallesi'nde orman yangını ihbarı alındığını söyledi.

Çetin, "Hem orman teşkilatı hem de çevre itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. 1 uçak, 6 helikopter ve birçok arazöz ile alevlere müdahale edildi. Müdahale sürüyor. Büyük ölçüde alevler kontrol altına alındı. Bölgede hayvan çiftliklerimiz var. Bunlardan bazıları tahliye edildi. Ama bize intikal eden bir kayıp yok" dedi.

Yangını, oyun oynayan 2 çocuğun çıkardığı yönünde bilgi olduğunu aktaran Kaymakam Çetin, "Jandarma aydınlatmaya çalışıyor. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı" diye konuştu. 

Havanın kararmasıyla havadan müdahaleye ara verildi, karadan müdahale ise devam ediyor. 

Ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu yangının kısmen kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. (AA-DHA)