İzmir'de Suruç anmasına polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı

İzmir'de gençlik örgütlerinin çağrısıyla yapılmak istenen Suruç anmasına polis müdahale etti. Çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu - Uğurcan Boztaş

İZMİR- İzmir'de gençlik örgütlerinin çağrısıyla bir araya gelen çeşitli siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları, Suruç Katliamı'nın 8'inci yıldönümünde yaşamını yitirenleri anmak istedi. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılan açıklamada, "8'inci yılında Suruç için adalet herkes için adalet" yazılı pankart taşınarak, "Katil devlet hesap verecek", "Suruç için adalet herkes için adalet" ve "Şehid namırın" sloganları atıldı. Açıklamaya Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk da katıldı.


Açıklamada Suruç başta olmak üzere özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından kitle denize karanfil bırakmak için yürüyüşe geçti. Yürüyüşe izin vermeyen polis kitleye müdahale etti.


Çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

DENİZE KARANFİL BIRAKILDI

Polis müdahalesi sonrası Gündoğdu Meydanı'nda yeniden bir araya gelen kitle, Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenler anısına denize karanfil bıraktı. Polis müdahalesi sırasında 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye götürüldüğü belirtildi.

Öte yandan bazı gazeteciler de polis müdahalesi sırasında darp edildi.