İzmir'de 'Yurtsuzlar'ın nöbeti sürüyor: Polis ablukaya almak istedi

İzmir'de barınma sorunu yaşayan öğrencilerin başlattığı nöbet eylemi sürüyor. Buca Hasanağa Parkı'nda bir araya gelen öğrencileri polis GBT yaparak ablukaya almak istedi

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de fahiş kira ve yurt ücretleri nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrencilerin, Buca Hasanağa Parkı'nda başlattığı nöbet eylemine yönelik dün gerçekleşen polis müdahalesi sonucu 33 öğrenci gözaltına alındı. Darp edilerek gözaltına alınan öğrenciler gün içerisinde serbest bırakılırken, bugün akşam saatlerinde “Yurtsuzlar” isimli öğrenci grubu öncülüğünde bir araya gelen öğrenciler, Hasanağa Parkı'nda toplandı. Öğrencilere çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de destek verdi.

Nöbet eylemini sürdürmek isteyen öğrencileri polis GBT yaparak ablukaya almak istedi. Polisin bu tutumuna direnen öğrenciler nöbet eylemini başlattı. Yaşananlara ilişkin basın açıklaması yapan öğrenciler, mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek şunları kaydetti:

“Günlerdir barınamıyoruz diyerek parklarda sabahlayan bankları yatak eyleyen bizler dün gece işkenceye maruz bırakılarak gözaltına alındık. Bizler 127 kişi diyerek sayılara indirgeyenler bilmelidir ki bizler 127 kişi değiliz. Üniversite kazansa yurt bulamayan, şans eseri yurt çıksa çalışmak zorunda olan yatacak, kalacak yeri olmayan en az 7 milyon üniversiteliyiz. Pandemi sürecinde niteliksiz online eğitim ile yüz yüze bırakılmış olan bizler şimdi de barınma sorunları ile karşı karşıyayız. '650 TL neyinize yetmiyor?' Diyenlere karşı bizler memleketin farklı yerlerinde sokaklarda kalan üniversitelileriz.”

ÖĞRENCİLER VAPURDAN SESLENDİ: HER YERDEYİZ!

Bu arada İstanbul'da barınacak yer bulamayan öğrenciler, Moda'daki çadır nöbetinde polis saldırısına uğrayınca vapurda sabahladı. "Yurtsuzlar" Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Dün nöbetimizin 8 gününde barınamayan üniversiteliler olarak, Moda 2'de çadır nöbetimize devam ederken polisin işkencesiyle gözaltına alındık. Bugün de sesimize ses katmak için vapurdan sesleniyoruz: Evsiziz, yurtsuzuz, her yerdeyiz!" denildi. Öğrenciler vapurda yaptıkları basın açıklamasının görüntülerini de paylaştı. (DUVAR)