İzmir'deki faciada ölen İnanç Öktemay toprağa verildi: Bu dönemde nadir rastlanan insanlardan biriydi

Alsancak’ta dün elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren İnanç Öktemay’ın arkadaşı ve keman hocası Oktay Çaparoğlu, “Kendi emeği ile ayakta kalan bir insandı. Değer yargıları için yaşıyordu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir’in Konak ilçesine bağlı Alsancak’ta dün sağanak yağıştan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz (23) ve onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay (44) yaşamını yitirdi. Çevredekilerin müdahalesi sonrası su birikintisinden çıkarılan iki kişi Alsancak Devlet Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Deniz'in cenazesi yarın defnedileceği Osmaniye'nin Toprakkale ilçesine gönderildi. Öktemay için ise bugün Buca ilçesindeki Yeniyol Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, hayatını kaybeden Öktemay'ın ailesi ve yakınları katıldı. Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken anne Nevin Öktemay'ın güçlükle ayakta durabildi. Öktemay'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Kaynaklar Mezarlığı'nda defnedildi.

Fotoğraf: DHA


‘MÜZİKLE İLGİLENİYORDU’

İkinci el giyim üzerine bir dükkânı olduğu ve aynı zamanda da ek iş olarak servis şoförlüğü yaptığı öğrenilen Öktemay’ın müzik ve sanatla da ilgilendiği ortaya çıktı. İnanç Öktemay’ın cenazesine katılan isimlerden biri de üyesi olduğu İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu oldu. Çaparoğlu, aynı zamanda yakın arkadaşı olan Öktemay’a keman dersi veriyordu. Gazete Duvar’a konuşan Çaparoğlu, “Benden üç yıl keman dersi aldı. Aynı zamanda derneğimizdeki çok dilli koronun da üyesiydi. Santur çalmaya çalışıyordu. Aynı zamanda ritim derslerine de katılıyordu. Duyarlı bir insandı. Kadın cinayetleri, hak arama eylemlerine destek olurdu” dedi.

İnanç Öktemay (sağda). (Fotoğraf: İzmir Müzisyenler Derneği)


‘NE ZAMAN İHTİYACIMIZ OLSA YANIMIZDAYDI, YARDIMSEVERDİ’

Öktemay’ın kişiliğini ve yaşamını anlatan Çaparoğlu, “İnanç, kendinden başlayarak hayata eleştirel bakan bir insandı. Aynı zamanda da inançlı bir insandı. Renkli bir stili, kendine özgü özgür bir tavrı vardı. Beni her gördüğünde bir kitap hediye ederdi. Mutlaka derslere gelirken bir kitapla gelirdi. Hasan Hüseyin, Orhan Veli, Nietzsche ve daha birçok kitap hediye etti. Paylaşmayı çok severdi. İkinci el giyim eşyası dükkanı vardı ve aynı zamanda servis şoförlüğü yapıyordu. Kazandığı parayı paylaşan biriydi. Kendi emeği ile ayakta kalan bir insandı. Değer yargıları için yaşıyordu. Yaşamınla değerlerin arasındaki ilişki tutarlı olduğunda insanda güzel bir tablo ortaya çıkar. Tam olarak öyle bir insandı. Hayata karşı böyle bir duruşu vardı. Bu dönemde çok rastlanan bir şey değil onun gibi insanlar. Ne zaman ihtiyacımız olsa yanımızdaydı. Yardımsever bir kişilikti” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İnanç Öktemay'ın ailesine taziyelerini iletti. (Fotoğraf: DHA)


‘DAHA FAZLA CANLIYA ZARAR GELMEDEN GEREKLİ ADIMLAR ATILSIN’

Son olarak, daha fazla canlıya zarar gelmeden gerekli adımların atılması gerektiğinin altını çizen Çaparoğlu, "Bu kaza değil cinayet diyoruz. 5 yıl önce bir gazete gereken uyarıyı yapmış. Yine Elektrik Mühendisleri Odası gerekli uyarıları yapmış. Daha önce aynı sokakta bir köpek ölmüş. Burada göz göre göre iki insanımızı kaybettik. Herkes sorumluluğu birbirinin üzerine atıyor. Umarım daha fazla insana ve canlıya zarar gelmeden gerekli adımlar atılır. Sorumlular hakkında da gerekli cezalar verilir" dedi.

Çaparoğlu, önümüzdeki günlerde olayın yaşandığı yerde bir basın açıklaması ve anma etkinliği yapacaklarını da belirtti.