İzmir’den Boğaziçi’ne dayanışma mesajı

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan ‘kayyum rektör’ün ardından İzmir'de üniversite öğrencileri, akademisyenler, üniversite personelleri ‘İzmir Üniversite Dayanışması’nı kurdu. ‘İzmir Üniversite Dayanışması’ ilk eylemini bugün Ege Üniversitesi'nde gerçekleştirdi ve ‘Ne sen rektörsün, ne de ben terörist’ pankartıyla Boğaziçi’ne destek mesajı gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR– Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Melih Bulu’yu rektör atadığı Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencileri başlattığı ve hocalarının da katıldığı eyleme İzmir’den destek geldi. ‘Kayyum rektörlere’ karşı bir araya gelen üniversite öğrencileri ‘İzmir Üniversite Dayanışması’nı kurdu.

Hazırladıkları kuruluş bildirisinde öğrencilerin yanı sıra akademisyenler, genç işçiler, kadınlar, LGBTİ+'lar ve ezilen tüm kesimlere seslen İzmir Üniversite Dayanışması, “Bizi bir araya getiren şey bu toplumda var olan bütün adaletsizliklerdir” dedi. İzmir Üniversite Dayanışması bildirisinde şu ifadelere yer verdi; 

‘İNTİHALSİZ, TORPİLSİZ’

“Bizi bir araya getiren, demokratik, katılımcı, eşitlikçi, özerk ve özgür üniversite isteğimizdir. Irk, din, dil, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim, sınıf, engel durumu gibi sebeplerle ayrımcılığa uğramadığımız bir üniversite isteğimizdir. Türcü, ırkçı, cinsiyetçi, LGBTİ+ fobik, sınıfçı, yetkinci söylemleri kampüslerimizden söküp atma kararlılığımızdır, bizi bir araya getiren. Gücümüze güveniyoruz ve değiştirebileceğimizi biliyoruz. Öğrencileri birbirlerinden başka kimse anlayamaz, hele atanmış rektörler bizi hiç anlayamaz. Bizler, 'İntihalsiz, Torpilsiz' olarak görevini gerçekleştiren hocalarımız ile, öznesi olduğumuz kendi sorunlarımızı çözeceğimiz İzmir Üniversite Dayanışmasını kurduğumuzu ilan ediyoruz.”

'MELİH, NECDET, NÜKHET GİDECEK BİZ KALACAĞIZ'

Boğaziçi Üniversitesi eylemleriyle başlayan bu kıvılcımın bir parçası olduklarını vurgulayan İzmir Üniversite Dayanışması ilk eylemini bugün Ege Üniversitesi'nde gerçekleştirdi. Öncelikle Ege Üniversitesi Rektörlüğünü mühürleyen öğrenciler daha sonra ise Ege Üniversitesi kapısında basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, Boğaziçi’ne atanan ‘kayyum rektör’e karşı büyüyen tepkilerin yarattığı heyecanın bir arada olduklarında her şeyi değiştirebileceklerine olan inancı yeniden, kuvvetlice ortaya çıkardığını kaydetti. 

İzmir’deki kayyumlara karşı da hep birlikte mücadele edeceklerini belirten İzmir Üniversite Dayanışması açıklamasında, “AKP’nin 2007’de milletvekili, 2017’de Ege Üniversitesi’ne rektörü olan Necdet Budak’ı ve onun okulumuza güvenlik şube müdürü atayacak kadar ileri giden öğrenci düşmanı uygulamalarını istemiyoruz. Necdet Gidecek Biz Kalacağız. AKP’nin 22'inci ve 23'üncü Dönem milletvekili ve eski genel başkan yardımcısı Nükhet Hotar’ı ve onun topluluklarımızı kapatarak bizleri tahakküm altına alan uygulamalarını istemiyoruz. Nükhet Gidecek Biz Kalacağız” ifadelerine yer verdi.