İzzet Ulvi Yönter, Sinan Ateş suikastı öncesi ve sonrasında azmettirici Demirbaş'la mesajlaşmış

Sinan Ateş suikastı davasında, azmettirici olmakla suçlanan Tolgahan Demirbaş'ın cinayet günü pek çok kez MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'le mesajlaştığı tespit edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinden önce ve sonra  suikastın azmettiricisi olarak yargılanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'la defalarca WhatsApp üzerinden mesajlaştığı ortaya çıktı.

10Haber'den Furkan Karabay'ın haberine göre, bilirkişi raporlarında Tolgahan Demirbaş'a, Sinan Ateş'e saldırıdan sonra saat 19.37’de MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den bir mesaj geldiği belirtildi. Yönter’den bir dakika sonra tetikçi Emre Yüksel ile Tolgahan Demirbaş arasında görüşme gerçekleşti.

Eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz da Sinan Ateş cinayetinden sonra defalarca Tolgahan Demirbaş ile mesajlaşıp telefon görüşmesi yaptı.

Suikastı organize ettiği iddia edilen İzzet Ulvi Yönter azmettirici Tolgahan Demirbaş’a Sinan Ateş’e saldırının yapıldığı saat 13.40’tan yaklaşık üç saat önce saat 10.38’de de mesaj attı.

Tolgahan Demirbaş’ın telefonun incelemesinin ardından çıkan bilirkişi raporunda Yönter’in suikasttan 3 saat önce Demirbaş’a attığı mesajın içeriğine yer verilmedi.

Sinan Ateş suikastı soruşturmasında tetikçi Eray Özyağcı, saldırıyı organize eden Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem ile 3 polisin de aralarında bulunduğu 22 kişi tutuklanmıştı. Olaya ilişkin hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden 22’sine dava açılmıştı.

Dosyaları ayrılan 17 kişi arasında ise MHP ve Ülkü Ocakları’nın üst düzey isimlerinin yer aldığı öne sürülüyordu. İddiaya göre, bu isimler arasında İzzet Ulvi Yönter de bulunuyor.

 

(HABER MERKEZİ)