James Franco’nun Fidel Castro rolüne seçilmesine Latin oyunculardan tepki

Latin oyuncular, James Franco’nun "Alina of Cuba" filmi için Fidel Castro rolüne seçilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cinsel taciz ve istismar iddialarıyla gündeme gelen oyuncu James Franco, "Alina of Cuba" filminde Fidel Castro’yu canlandıracak. Franco'nun rol için seçilmesi tepkilere neden oldu. 

Latin oyuncu John Leguizamo, Instagram'da yaptığı paylaşımında, “Bu hala nasıl oluyor? Hollywood nasıl hala bizi dışlıyor ama aynı zamanda hikâyelerimizi çalabiliyor? Artık Hollywood’a ve stream servislerine geçit yok! Boykot! Kişiyi yüceltmeden anlatması gerçekten zor bir hikâye. Ki bu yanlış olur. Franco ile bir sorunum yok ama o Latin değil!" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Sol Rodriguez de hayatı boyunca bir Amerikalı gibi İngilizce konuşmadığı için kendisiyle dalga geçildiğini belirterek “Defalarca kurtulmam gerektiği söylenen aksanı James Franco edinmek zorunda kalacak” dedi.

Oyuncu Jeff Torres de “Ben başka bir 'Latin Amerikalı uyuşturucu satıcısı' rolü  için seçmelere girerken James Franco Fidel Castro’yu oynuyor. Latinler burada ve her yerde pis iş yapıyor” ifadeleriyle sektörde Latin oyuncuların maruz kaldığı tektipleştirmeye gönderme yaptı. 

'PROJE, KAPSAYICI OLMAYI AMAÇLIYOR'

Filmin baş yaratıcı yapımcısı John Martinez O’Felan da, oyuncu seçiminin dikkatle düşünüldüğünü ve !Hollywood’daki Latin kökenli tüm oyuncuların tarandığını' söyledi. Portekizli olan Franco’nun, Castro’ya yakın bir fiziksel benzerliği olduğunu belirten O’Felan, projenin kapsayıcı olmayı amaçladığını da aktardı.

"Alina of Cuba" filmi, Fidel Castro’nun kızı Alina Fernandez’i konu alacak. Yapımda Alina karakterini Ana Villafañe canlandırırken, Mia Maestro ise Alina’nın annesi Natalia Revuelta’ya hayat verecek. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Alanna de la Rosa, Maria Cecilia Botero, Harding Junior, Sian Chiong ve Rafael Ernesto Hernandez yer alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)