Jandarma Genel Komutanı Çetin'in fotoğraf albümü genişliyor: Nuri Gökhan Bozkır'ın eski ortağıyla buluştu

Suç dünyasındaki isimlerle çektirdiği fotoğraflar tartışma yaratan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Hablemitoğlu cinayeti zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ın eski ortağı Serdar Özyurt'la bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Galip Öztürk, Selahattin Yılmaz, Hüseyin Eryılmaz ve Ferhat Aydoğan gibi yeraltı dünyasıyla anılan isimlerle çektirdiği fotoğraflar nedeniyle gündeme gelen Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, albümünü genişletiyor.

BOZKIR'IN ESKİ ORTAĞI SERDAR ÖZYURT, ZİYARETİNİ PAYLAŞTI

Necip Hablemitoğlu cinayeti nedeniyle Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildiği, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Nuri Gökhan Bozkır'ın eski ortağı Serdar Özyurt, sosyal medyada Orgeneral Çetin'e yaptığı ziyaretin fotoğraflarını paylaştı.

Nuri Gökhan Bozkır ve Serdar Özyurt'un ortak oldukları dönemde İstanbul ve Kırızistan'da ofisleri vardı. 

'UYGUR TÜRKÜ'NÜ VATANDAŞLIK VAADİYLE DOLANDIRDI' İDDİASI

Radikal örgütlere silah satışıyla da ismi geçen Nuri Gökhan Bozkır'la ortaklığının yanı sıra, Uygur Türkü Halike Habibullah'ın 2017 yılında 50 bin dolar ve 490 bin lira dolandırıldığı iddiasıyla da yargılanan Özyurt, savunma sanayisinde faaliyetleri olan bir iş insanı.

MİT İHRAÇ ETTİ

Eski MİT mensubu A.A. ile birlikte yargılanan Özyurt, “kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık”, "tehdit" ve "hakaret" suçlamalarıyla yargılanıyor. A.A. da, bu dava nedeniyle MİT'ten ihraç edildi.

14 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Dava, Uygur Türkü Habibullah'ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vaadiyle dolandırıldığı iddiasıyla açılmıştı. 14 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar para cezasıyla yargılanan Özyurt hakkında adli kontrol tedbirleri de uygulanıyor. Davanın 14 Ekim'deki duruşmada sonlanması bekleniyor.

 

'KIYMETLİ AĞABEYİM'

Orgeneral Çetin'in elinden hediye de alan Özyurt, ilk fotoğrafı "Jandarmanın şanlı tarihini Arif Çetin paşamdan dinledik" notuyla paylaştı. İkinci fotoğrafta ise, "Kıymetli ağabeyim Jandarma Genel Komutanımız Arif Çetin paşama, hediyesi ve misafirperverliği için teşekkürler" ifadeleri yer aldı. 

TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP SIRASINDA GÖRÜŞME

Çetin, demir çelik sektöründe yapılan vurgun nedeniyle 29 kentte eş zamanlı düzenlenen Demir Yumruk operasyonunda gözaltına alınan Hüseyin Eryılmaz'la da bir araya gelmişti. Çetin, Eryılmaz'la Demir Yumruk operasyonundan önce başlatılan teknik ve fiziki takibin sürdüğü dönemde bir araya gelmişti.

Arif Çetin ve Hüseyin Eryılmaz.

 

ÖZTÜRK'ÜN EVİNDE MİSAFİR OLDU

Orgeneral Arif Çetin'in ismi ilk olarak şu anda Gürcistan'da tutuklu bulunan Galip Öztürk'le birlikte çektirdiği fotoğrafla gündeme gelmişti.

Türkiye'den kaçan Galip Öztürk, Gürcistan'da Arif Çetin'i ağırlamıştı. 

2017 yılında Çetin'in korgeneral olduğu dönemde çekilen fotoğraf Galip Öztürk tarafından paylaşılmıştı. Çetin, 2018 yılında hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının kesinleştiği gün Gürcistan'a kaçan Öztürk'ün evine misafir olmuştu.

ANTİKACI GEZİSİ

Çetin'in fotoğrafının olduğu bir başka şaibeli isim ise Selahattin Yılmaz. Hakkında organize suç örgütü liderliği, gasp çetesi, oto hırsızı, tarihi eser kaçakçısı gibi iddialar olan Yılmaz, Alaattin Çakıcı'ya yakınlığıyla biliniyor.

 Orgeneral Arif Çetin, Yılmaz'a ait olduğu ileri sürülen bir antika mağazasını da ziyaret etmişti. Çetin ve Yılmaz, Jandarma Genel Komutanlığı'nda birlikte poz vermişti.