Japon şirket Eneos, Rusya'dan petrol ithalatını durdurdu

Japonya'nın en büyük enerji şirketi Eneos Holdings, Rus petrolünü satın almayı bıraktığını açıkladı. Japonya hükümeti, hafta başında Rusya'dan petrol ithalatını durduracağını açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın en büyük petrol tedarikçilerinden Eneos Holdings, Rusya'dan petrol ithalatını durdurduğunu bildirdi. Eneos Başkanı Saito Takeşi, düzenlediği basın toplantısında firmanın, Rusya'dan petrol ithalatını sonlandırdığını açıkladı.

Son nakliyatın nisanda gönderildiğini belirten Saito, bunun akabinde Rusya'dan yeni nakliyatın yapılmayacağını aktardı. Rus petrolünün, Eneos'un toplam ithalatının yüzde 5'inden daha azına denk geldiğini kaydeden Saito, firmanın Orta Doğu dahil alternatif ülke kaynaklarına yöneleceğini söyledi.

JAPONYA, RUS PETROL İTHALATINI YASAKLAYACAĞINI DUYURMUŞTU

Öte yandan Japon petrol tedarikçilerinden Idemitsu Kosan da Rusya'dan ithalatı durdurmayı planladıklarını duyurdu.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, bu hafta başında yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı G-7 tarafından uygulanan yaptırım kapsamında, Rusya'dan petrol ithalatını "aşamalar halinde durduracaklarını" söylemişti. Kişida, kararı "oldukça zor" olarak nitelendirmiş, ancak bunun "G-7 dayanışması" için gerekli olduğunu söylemişti. (AA)