Japonya açıklarında gemi battı: 2 ölü, 8 kayıp

Japonya'nın güneybatısında şiddetli rüzgarlar nedeniyle bir kargo gemisi battı. 22 kişilik mürettebattan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılanlardan 2'si öldü, 8 kişi aranıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da bir kargo gemisi battı, 22 kişilik mürettebattan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılan mürettebattan 2 kişi hayatının kaybetti, 6'sının bilinci kapalı. 8 kişinin arama çalışmaları devam ediyor.

Hong Kong'a kayıtlı 'Jintian' isimli kargo gemisi, salı günü akşam 11.15'te bir yardım çağırısında bulundu. Çağrıda, geminin su almaya başladığı, ve 22 kişilik Çinli ve Myanmarlı mürettebatın filikalara bindiği aktarıldı. Odun taşıyan geminin neden battığı tam olarak bildirilmese de Sahil Güvenlik'ten bir sözcü çağrının, rüzgarın en şiddetli olduğu saatlerde geldiğini söyledi. Gemi, çevredeki diğer gemilerden de gelen bilgiye göre sabah 2.46'da tamamen battı.

Sahil Güvenlik, ilk açıklamalarında önce 4 kişinin Danjo Adaları'nın 110 kilometre batısında yüzerken bulunduğunu, daha sonra da bir kişinin daha kurtarıldığını aktardı. Kurtarılanların Çin vatandaşı olmaları dışında şu anki durumları hakkında ilk başta bir açıklama yapılmadı.

Güney Kore Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, kurtarılan mürettebattan Güney Kore'ye helikopterle götürülenlerden, 6'sının bilincinin kapalı olduğu, 2'sinin de indikten hemen sonra öldüğü söylendi.

 Geminin battığı bölge, Nagasaki ve Güney Kore'nin Jeju Adası arasında yer alıyor. Bölgede şiddetli hava koşulları nedeniyle, bir çok uçuş iptal edilmişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler Japonya Gemi