Japonya'da 'Twitter katili'ne idam cezası verildi

Japonya'da üç ay içinde Twitter'dan tanıştığı sekiz kadını ve bu kadınlardan birinin yakını olan bir erkeği öldüren Takahiro Shiraishi idam cezasına çarptırıldı. Shiraishi, intihar eğilimli kadınlarla sosyal medyada tanışıp onları öldürdüğünü itiraf etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da Twitter üzerinden tanıştığı sekiz kadını ve bir erkeği öldürdüğünü itiraf eden 30 yaşındaki Takahiro Shiraishi idam cezasına çarptırıldı. Japonya basınının 'Twitter katili' olarak andığı Takahiro, intihar eğilimlisi kişilerle sosyal medyada tanışıp onları evine çağırdığını ve öldürdüğünü itiraf etmişti.

Shiraishi, 2017 yılında evinde öldürdüğü kişilerin vücut parçalarının bulunması sonrası tutuklanmıştı. Öldürdüğü kişilerin neredeyse hepsi genç kadınlardı.

EVİNE ÇAĞIRIP CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU

Shiraishi'nin intihar eğilimlisi kişilerle Twitter'da tanıştığı, onlara 'kendilerini öldürmeleri için yardım edeceğini' söylediği, bazı durumlarda kadınları "Ben de seninle birlikte kendimi öldüreceğim" diyerek ikna ettiği ortaya çıkmıştı. Japonya polisi, Twitter katilinin bu yolla tanıştığı kişileri Zama kentindeki evine çağırdığını, onlara uyuşturucu verip cinsel saldırıda bulunduktan sonra öldürdüğünü ve vücutlarını parçaladığını tespit etmişti. Katilin evindeki soğutucularda dokuz insan kafası ve 240 insan kemiği bulunmuştu. 

15-26 YAŞ ARASINDA SEKİZ KADINI ÖLDÜRDÜ

Shiraishi'nin Ağustos-Ekim 2017 arasında öldürdüğü kişilerden sekizinin 15-26 yaşları arasındaki kadınlar, birinin ise bu kayıp kadınlardan birinin bir yakını olarak cinayetleri ortaya çıkarmaya çok yaklaşan bir erkek olduğu biliniyor. 

Japonya'nın en önemli seri katil davalarından biri sayılan vaka, ülkede intiharın sosyal medyada nasıl ele alındığı ve alınması gerektiği konusunda da hararetli bir tartışma başlatmıştı. 

AVUKATLARININ İDDİASINI KENDİSİ REDDETTİ

Shiraishi'nin avukatları, 'öldürdüğü kişilerin rızası olduğu' iddiasıyla müvekkillerine idam cezası verilmemesi gerektiğini savunmuştu. 'Twitter katili' ise 23 duruşmaya yayılan dava sürecinin ilerleyen günlerinde kendi savunma ekibinin bu tezine karşı çıkmış ve ,cinayetleri rıza olmadan işlediğini itiraf etmişti.

Yargıç Naokuni Yano da bugünkü kararı açıklarken, "Kurbanların hiçbiri öldürülmeyi kabul etmedi. Zanlıyı tamamen sorumlu bulduk" dedi. (DIŞ HABERLER)