Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı: Evlere asla giriş yapılmamalı

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremzedelerin evlerine girmemesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

ANKARA - Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ağır hasarlı çok sayıda yapının yıkıldığı deprem bölgesinde ilk tespitlere göre 3 kişi hayatını kaybetti.

Defne ilçesindeki depremin Hatay ile Samandağ arasında yer alan Antakya fay olarak bilinen fay zonu üzerinde meydana geldiğini anlatan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, şunları kaydetti:

"Bilim insanları Maraş depremi sonrasında üç yeri uyarıyordu. Deprem olması beklenen bölgelerden birisi de burasıydı. Bizim sahadan elde ettiğimiz bilgiye göre halkın büyük bir kısmı deprem esnasında dışarıdaymış. O nedenle çok fazla enkaz altında kalan kişi yok ama bazı kişiler gündüz evlerine gidip geliyorlarmış. Onların orta hasarlı binalarının bir iki tanesinde çökme meydana geldiği bilgisi bize ulaştı. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Bölgede tüm binalar hasar gördüğü için bölgedeki vatandaşların çok dikkatli olması lazım. Bölge halkı geceyi dışarıda geçirmeli. Evlerine asla giriş yapmamalı."

Etiketler deprem hatay