JP Morgan, Türkiye'nin büyüme oranı tahminini yukarı yönlü revize etti

JP Morgan, Türkiye'nin aşılamadaki hızına dikkat çekerek büyüme tahminini 6,1'den 6,8'e yükseltti. Banka ilk faiz indiriminin eylül ayında yapılacağını beklediklerini hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli yatırım bankası ve finansal hizmetler holding şirketi JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarını değerlendirdiği raporda, Türkiye için 2021 yılı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti. 

Türkiye'nin Covid-19'a karşı aşılamadaki hızına dikkat çeken JP Morgan, mobilitede hızlı toparlanma olduğunu da belirterek 2021 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 6,1'den yüzde 6,8'e çıkardı. Politika faizinin beklentiler paralelinde yüzde 19'da tutulduğuna işaret eden kuruluş, 'ana politika yönlendirmesine ilişkin cümlelerin' önceki PPK toplantısına göre değişmeden kaldığını vurguladı. Raporda, kredi büyümesindeki yavaşlama ve yüzde 19'luk faize rağmen sıkı para politikası ihtiyacının artarak devam ettiği belirtildi. 

'EYLÜLDE 100 BAZ PUAN FAİZ İNDİRİMİ GELEBİLİR'

JP Morgan ilk faiz indiriminin eylül ayında 100 baz puan olarak yapılmasını beklediklerini hatırlattı ve erken bir gevşemenin yanlış olacağını belirtti. “Son dönemde enflasyonda görülen aşağı yönlü sürprizlere rağmen fiyat baskıları hâlâ güçlü ve TCMB'nin baskıları kontrol altında tutmak ve politika kredibilitesinde biraz toparlanma sağlayabilmek için güçlü durmasına ihtiyaç var” denilen raporda, kasım ayında enflasyonda düşüşün başlayacağını öngörüldü. (ANKA)