'Juliopolis’in Yüzleri Sergisi' İzmir'de

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü desteğiyle hazırlanan "Juliopolis’in Yüzleri Sergisi" ziyarete açılıyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Ankara ve ilçelerinde yoğun ilgi gören "Juliopolis’in Yüzleri Sergisi", Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nün desteğiyle İzmirlilerle buluşacak. 31 Ekim günü saat 14.00’de Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda yapılacak panelin ardından Fuaye Alanı’nda açılacak sergi, 4 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

"Juliopolis’in Yüzleri Sergisi"nde Anadolu’nun kazılmakta olan en büyük nekropollerinden biri olan Juliopolis Antik Kenti tanıtılarak, alana dönük kültürel miras farkındalığının artırılması hedefleniyor. Antik kente dair bilgilerin dijital arkeoloji ve antropoloji yöntemleriyle aktarılacağı sergide ayrıca, holografik gösterimler, üç boyutlu modellemeler ve animasyonlar yer alacak.

Sergide, yaklaşık 2 bin yıl önce Roma Dönemi’nde yaşamış Juliopolislilerin yüzleri, onların inanışları ve sosyal yaşamları ile ilgili bulgular ve Juliopolis Antik Kenti’ne ait eldeki bilgilerin ziyaretçilerle buluşturulması planlanıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

.