Kabine toplantısı yarın: Kafe ve lokantalarda aşısızlara ayrı yer verilmesi gündemde

Beştepe'de yarın yapılacak kabine toplantısının ana gündem maddesi korona virüsü salgını olacak. Lokanta ve kafe gibi kapalı mekanlarda aşısızların ayrı yer ayrılması yönünde düzenleme gündemde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan üç haftalık aranın ardından yarın kabinesiyle Beştep'de toplantı yapacak. Toplantıda, başa korona virüsü salgını olmak üzere terörle mücadele, Afganistan ve Suriye'deki gelişmeler ele alınacak.

NTV'de yer alan habere göre, salgında yeni vaka sayılarının 30 bin sınırına dayanmasının ardından yeni tedbirlerin hayata geçirilebileceği belirtiliyor.  Bir süredir lokanta-kafe gibi kapalı mekanlar ve kamu kurumlarında aşısızlara ayrı yer ayrılması ve test zorunluluğunun AVM’leri de kapsaması gibi önlemlerin alınabileceği de iddia ediliyor.

Erdoğan cuma günü, "Yeni tedbir olacak mı?" sorusu üzerine Bilim Kurulu'nu işaret etmişti. Erdoğan, "Konuyu farklı bir yere taşımamız gerek" demişti. Yarınki toplantının ardından Erdoğan'ın bir açıklama yapması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)