Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Barosu arasında afete hazırlık protokolü imzalandı

Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Barosu arasında imzalanan protokol kapsamında BAK Kadıköy ekibi İstanbul Barosu’na bağlı avukatlara eğitim verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Barosu arasında imzalanan protokol kapsamında, Afet İşleri Müdürlüğü koordinasyonuyla İstanbul Barosu’na bağlı avukatlara eğitimler verilecek. BAK-Kadıköy eğitmenleri tarafından gerçekleştirilecek eğitimler, afetlere karşı bilinçlendirme, hafif arama kurtarma konularında olacak. Eğitimler sonunda baro çatısı altında arama- kurtarma ekibinin kurulması hedefleniyor.

Belediye Kentsel Arama Kurtarma Takımı BAK Kadıköy’ün ağır seviye arama kurtarma akreditasyonu alan tek kamu kurumu olduğunu hatırlatan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, “Afetlere ilişkin hazırlık sadece Kadıköy’ün değil tüm ülkenin sorunu. Biz bu konuda her kuruma elimizden gelen her türlü desteği ve eğitimi vermeye hazırız. İstanbul Barosu ile böyle bir protokole imza atmak bizim için gurur verici” dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç da protokole ilişkin, “17 Ağustos ve 6 Şubat'ta yaşanan depremler binaların dayanıksızlığı yanında afetle mücadelede yeterli bilinçte olmadığımızı gösterdi. Afetle mücadelede bilinci ve farkındalığı artırmak için yapılan çalışmalar son derece önemli" diye konuştu.