Kadın Meclisleri: Gözaltılar sindirme politikasının bir parçası

Çorum’da Üniversite Kadın Meclisleri Boğaziçi öğrencilerine destek verdi. Kadın Meclisi üyesi kadınlar Hürriyet meydanında Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması ve öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto ettiler.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Üniversite Kadın Meclisleri üyeleri Boğaziçi Üniversitesi'ne AK Partili Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını ve öğrencilere yönelik polis şiddetini protesto etti.  

Üniversite Kadın Meclisleri adına açıklama yapan Funda İçek, Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyım rektör Melih Bulu’nun atanmasından bu yana, bu kararı kabul etmeyen öğrenciler, akademisyenler ve üniversitenin tüm bileşenlerinin direnişte olduğunu belirterek, “Üniversiteler öğrencilerindir“ dedi.

Kampüs kapısını kelepçeleyen kolluk kuvvetlerinin, geri adım atmayan ve üniversitelerine sahip çıkan öğrencilerin mücadelesini gözaltına alarak bitirebileceklerini sandığını kaydeden Funda İçek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamalarda Boğaziçi eylemlerinde direnişin bu kadar kuvvetli olmasını sağlayan LGBTİ+ öğrencilere yönelik nefret suçu işleyip, bakanlığını yaptığı ülkenin anayasasında yer alan ayrımcılık yasağını açıkça çiğneyerek, hedef gösterdiğini söyledi.

'ÜNİVERSİTELER SİYASİ İKTİDARIN DEĞİL, ÖĞRENCİLERİNDİR'

İçek, öğrencilerin açıklama yapmasına izin verilmediğini, okuldan çıkarılmadıklarını, dışarıdan eyleme gelenleri gözaltına alındığını hatırlatarak, “ Öğrenciler sokaklardan, otobüs duraklarından, vapur iskelesinden gözaltına alındı. Yüzlerce kişi demokratik bir üniversite istedikleri için gözaltına alındı. Yetmedi Ankara ve İzmir’deki eylemler daha başlamadan öğrenciler gözaltına alındı” diye konuştu.

Üniversite Kadın Meclisleri olarak eşit, parasız, bilimsel eğitim için demokratik üniversiteler için mücadele ettiklerini bildiren İçek, “Üniversiteler kayyım rektörlerin, polisin, siyasi iktidarın değil, öğrencilerindir. Gözaltılar sindirme politikasının bir parçasıdır. Başta Melih Bulu olmak üzere bütün kayyım rektörler gidecek. Rektör seçimleri yapılacak. Bütün cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri eşit ve özgür yaşayacak. Hiçbir öğrenci asla yalnız yürümeyecek” ifadelerini kullandı. (DUVAR)