Kadın Dostu Şirketler ödülü dağıtıldı

Capital ve PwC Türkiye 'Kadın Dostu 100 Şirket' araştırmasını açıkladı. Kadın çalışan oranı en yüksek olan şirket Gratis olurken, kadın çalışan oranı en yüksek olan grup ödülü FİBA Grup'a verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl beşinci kez verilen 'Capital Dergisi Kadın Dostu Şirketler' ödülü sahiplerini buldu. PwC Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen ödül töreninde toplam 8 kategoride 40 ödül dağıtıldı. Bünyelerinde yer alan kadın çalışan/yönetici sayısına ve oranına göre ödüller alan şirketlerle gruplar yaptıkları konuşmalarda kadınların çalışma hayatında yer almasında gösterdikleri çabayı anlattı.

Capital Dergisi'nin hazırladığı 'Kadın Dostu 100 Şirket' araştırmasının açılış konuşmasında söz alan Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, "Amacımız, bir yandan farklılık yaratırken, diğer yandan da kadın çalışan ve kadın yönetici sayısı ile oranlarındaki değişimi gözlemlemektir. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu araştırma, iş dünyasındaki eğilimleri ortaya koyuyor, fark yaratan şirketlerin kendilerini göstermesini de sağlıyor. Bu açıdan önemlidir diye düşünüyoruz" dedi.

PwC Experience Center’da düzenlenen ödül töreninde konuşan Teknolojide Kadın Derneği /WTech Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Duman, teknoloji alanında çalışanların sadece yüzde 9.91'inin kadın olduğunu belirterek burs verdikleri öğrenci sayısının artırılmasını da hedeflediklerini söyledi. Duman, üniversitede öğrencilere verilen eğitimin yeterli olmadığını ekleyerek bu konuda özellikle kadın öğrencilere ücretsiz eğitimler üzerinde yoğunlaştıklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından, 8 kategoride ödüller dağıtıldı. Kategori birincileri ise şöyle oldu;

Kadın Çalışan Oranı En Yüksek Olan Şirket/GRATIS

Kadın Çalışan Sayısı En fazla Olan Şirket/LC WAİKİKİ

Kadın Yönetici Oranı En Yüksek Olan Şirket/GRATIS

Kadın Yönetici Sayısı En Fazla Olan Şirket/LC WAİKİKİ

Kadın Çalışan Oranı En Yüksek Olan Grup/FİBA GRUP

Kadın Çalışan Sayısı En Fazla Olan Grup/KOÇ TOPLULUĞU

Kadın Yönetici Oranı En Yüksek Olan Grup/ FİBA GRUP

Kadın Yönetici Sayısı En Fazla Olan Grup/ SABANCI TOPLULUĞU