Güleda Cankel'in katili Zafer Pehlivan'a müebbet

Güleda Cankel'in katili Zafer Pehlivan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cankel ailesi ve avukatları cezanın ağırlaştırılmış müebbet olması için istinafa başvurulacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kasım 2019'da 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel'i bıçaklayarak öldüren Zafer Pehlivan müebbet hapse çarptırıldı. Cankel ailesinin avukatı Alev Öztürk kararın kabul edilemez olduğunu, katile ağırlaştırılmış müebbet verilmesi için istinaf ve Yargıtay yolunun açık olduğunu söyledi.

ÖZÜR DİLEDİ

Katil Pehlivan, mahkemede son sözünde cinayeti tasarlamadığını iddia etti ve "Boğazını sıktığımı hatırlıyorum, gerisini hatırlamıyorum. Acılı ailesinden özür diliyorum" dedi.

Mütalaasını yenileyen duruşma savcısı, sanığın, maktulü tehdit etme, dövme, boğma, bıçaklama ve ona mektup yazma gibi gerekçelerle olayı planladığını ancak canavarca hisle gerçekleştirmediğini belirtti. Pehlivan'ın "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti ise sanık Zafer Pehlivan'a "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

'NASIL İZAH EDECEĞİMİ BİLMİYORUM'

Avukat Öztürk, duruşma sonrası adliye önünde açıklamalarda bulundu. Böyle bir karar beklemediklerini söyleyen Öztürk, mahkeme heyetinin dosyadaki mevcut durumu "tasarlamak" yönünden yeterli bulmadığını ifade etti. Sanığın kendi el yazısıyla yazdığı mektupla cinayeti tasarlayarak yaptığının ortada olduğunu aktaran Öztürk, buna rağmen ağırlaştırılmış hapis verilmediğini söyledi. Cankel ailesinin avukatı Öztürk "Mücadelemiz kesinlikle bitmedi. Bunun istinaf ve Yargıtay aşaması var. Katil hak ettiği cezayı alana kadar vazgeçmeyeceğiz. Ailenin yüzüne nasıl bakacağımı ve bunu nasıl izah edeceğimi bilmiyorum" diye konuştu ve olayda ihmalleri olduğunu düşündükleri kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

BABA CANKEL: 10 MÜEBBET VERSELER DE KENDİMİZE GELEMEYİZ

Güleda Cankel'in babası Mustafa Cankel de karara tepki gösterdi ve katil Zafer Pehlivan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini beklediklerini söyledi. Baba Cankel, "Bir tane ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası değil, on tane verilse bizi kendimize getiremez. Bu şekilde cinayetlerin önü açılmış ve bir nevi af addedilmiş olması anlamına gelir. İnşallah istinaf mahkemesinden dosyamız döner ve sanık hakkettiği cezayı alır" şeklinde konuştu.

Duruşmayı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve bazı kadın platformu temsilcileri de takip etti.

(AA)