Kadını dövdü, hastaneye götürdü, refakatçisi oldu: 'Güvenlik güçlerinin ihmali var'

Çanakkale'de ayrıldığı Ömer Korkut'un şiddetine maruz kalan kadın, durumu kötüleşince hastaneye götürüldü. Korkut'un, hastanede kadının refakatçisi olarak kaldığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ÇANAKKALE - Çanakkale’nin Kepez Beldesi’nde bir kadın, ayrıldığı Ömer Korkut tarafından sokakta şiddete uğradı. Durumu kötüleşen kadını, Korkut hastaneye götürdü, kendini refakatçisi olarak yazdırdı. Kadının, durumu bildirmesi üzerine hastane güvenliği tarafından polise teslim edildi ancak Korkut ifadesinin alınması sonrası serbest bırakıldı.

Konunun sosyal medyada gündeme gelmesi sonrası Korkut yeniden gözaltına alınarak tutuklandı. Kadının avukatı İnci Serdar, Korkut'un hastanede kadının refakatçisi olarak kalmasının büyük bir ihmal olduğunu söyledi.

KADININ YÜZÜNDE KIRIKLAR OLUŞTU

Olay, 20 Haziran Perşembe günü meydana geldi. Güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen kadın, bir ay önce Ömer Korkut ile ilişkisini bitirdi. Ancak Korkut, kadının peşini bırakmadı. Arkadaşının evine giden kadın burada Korkut'un şiddetine maruz kaldı. Şiddetten kaçmak için sokağa çıkan kadını Korkut burada da yakalayarak yeniden darbetti. Kadının yüzünde saldırı nedeniyle kırıklar oluştu. Korkut, bunun üzerine kadını hastaneye götürdü. Kadın bu hastaneden ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilerek ameliyata alındı. Korkut, burada kendisini kadının refakatçisi olarak yazdırdı. 

Şiddete uğrayan kadın iki gün boyunca Korkut ile aynı odada kalmak zorunda kaldı. Bu esnada kadın, Korkut tarafından hakkında şikayetçi olmaması için tehdit edildi. 

Kadının durumu hastane güvenliğine söylemesi üzerine Korkut, polis tarafından gözaltına alındı. Ancak Korkut, ifadesinin ardından Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından serbest bırakıldı.

'GÜVENLİK GÜÇLERİNİN İHMALİ VAR'

Korkut'un serbest kalması sonrası kadının arkadaşları konuyu sosyal medyada gündeme getirdi. Bunun üzerine Korkut, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kadının avukatı İnci Serdar, hastanedeki güvenlik güçlerinin ihmali nedeni ile şiddet faili erkeğin kadınla hastane odasında iki gün geçirdiğini söyledi. Serdar, kadının Çanakkale Devlet Hastanesi’ne geldiğinde, darp edeni söylemesine rağmen, hastane polisinin emniyet birimlerine bildirmediğini ifade etti. 

Serdar, “Hastane refakatçisi sıfatıyla şiddet uyguladığı kadının yanında kalan fail, bu süre zarfında da psikolojik ve cinsel tacizlerini sürdürmüştür. Bunun sebebi hastane polisinin ihmalidir” dedi.

Serdar ayrıca, “Müvekkil iki gün sonunda kendine geldiğinde, hastane güvenliğine, şiddet failinin refakatçisi olduğunu ve kişinin yanından uzaklaştırılması istediğini iletmiştir. Şiddet faili uzaklaştırıldıktan sonra hastane polisi, şikayetini orada alamayacağını, ertesi gün emniyete gitmesi gerektiğini, yüzünde kırıklar ve kafasında darp olan müvekkilime söylemiştir. Müvekkilim taburcu olduktan sonra emniyete giderek şikayetçi olmak zorunda kalmıştır” diye konuştu.