Kadınlar neden erkeklerden daha fazla seyahat ediyor?
Yapılan bir araştırma kadınların erkeklere göre daha fazla seyahate çıktığını ortaya koydu.
DUVAR - Yeni yerler keşfetmek isteyen kadınlar evlendikten sonra da seyahat kararlarından geri adım atmazken erkekler ise bu noktada kadınların gölgesinde kaldı.
Oksijen'de yer alan habere göre; seyahat organizasyonu Road Scholar tarafından yapılan bir anket, şirketin tur katılımcılarının yüzde 30'unun yalnız gezginlerden oluştuğunu ve bu yalnız gezginlerin yüzde 85'inin kadın olduğunu ortaya koydu. Feribot seferleri düzenleyen bir operatör olan Condor Ferries'e göre dünya genelinde seyahat edenlerin yüzde 64'ü kadın, sadece yüzde 36'sı erkek. Şirket, 2023 yılında kadınlar tarafından seyahat için 125 milyar dolar harcanacağını tahmin ediyor.
Ortalama bir ABD'li gezgin 47 yaşlarında bir kadına denk geliyor. Kosta Rika'daki Manuel Antonio Ulusal Parkı'ndaki grupların da doğruladığı gibi, kültür, macera ya da doğa gezilerine çıkanların yüzde 75'i kadınlardan oluşuyor. Olası tehlikelere rağmen kadınların yüzde 86'sı seyahat etmekten korkmadıklarını belirtiyor. Kadınlar ister eşleriyle, ister aileleriyle, ister arkadaşlarıyla, ister tek başlarına ya da grup halinde seyahat etsinler, seyahat kararlarının yüzde 80'i kadınlar tarafından alınıyor.
Peki seyahatte cinsiyetler arası uçurum neden bu kadar büyük? Kadınların kocalarından yaklaşık altı yıl daha uzun yaşadıkları doğru. ABD'de erkeklerin ortalama yaşam süresi 73,2 yıl iken kadınlarınki 79,1 yıldır ve bu 1996'dan bu yana görülen en geniş fark.
Bu, erkek/kadın seyahat farkının bir kısmını açıklıyor, ancak tamamını değil. Road Scholar bu çalışma için her yıl kendileriyle seyahat eden 50 yaş üstü 80-100 bin yetişkinden veri derledi ve seyahat edenlerin yaklaşık yüzde 70'inin kadın olduğunu tespit etti. Ancak 65 yaş ve üzeri Amerikalıların sadece yüzde 58'ini kadınlar oluşturuyor.