Kahvaltıda ne yediğiniz önemli: Rafine karbonhidratlar insanı çirkinleştiriyor mu?
Araştırmacılar, kahvaltıda rafine karbonhidrat tüketenlerin 'daha az çekici göründüğünü' belirledi. Dr. Berticat, "Beslenme seçimlerimiz görünüşümüz üzerinde hızlı etkiler yaratabilir" dedi.
DUVAR - Kahvaltıda rafine karbonhidratları tüketen kişilerin, sağlık bir öğün ile güne başlayanlara kıyasla 'daha az çekici' göründüğü tespit edildi. Fransa'dan araştırmacılar, rafine karbonhidratlar açısından zengin bir kahvaltı yapanların, sağlıklı, rafine edilmemiş karbonhidratlarla başlayan kişilere göre daha az çekici olarak değerlendirildiğini belirledi.
Montpellier Üniversitesi'nden uzmanlar, yüz çekiciliğindeki hafif dönüşümün, kan şekeri ve insülindeki değişiklikten kaynaklanabileceğini aktardı. Bu değişiklerin ise cilt görünümünü etkilediği ve seks hormonları üzerinde uzun vadeli etkileri olduğu tespit edildi.
Araştırmanın baş yazarı ve evrimsel biyolog Dr. Claire Berticat, "Beslenme seçimlerimiz görünüşümüz üzerinde hızlı etkiler yaratabilir" dedi.
Araştırmacılar, yaşları 20 ila 30 arasında değişen 52 erkek ve 52 kadın ile çalıştı ve onlara rastgele olarak rafine edilmiş veya rafine edilmemiş karbonhidratlar açısından zengin, 500 kalorilik kahvaltılar hazırladı.