Kalamış'ta halkın kıyıya erişimi tamamen engellenecek'

Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesiyle halkın kıyıya erişimini tamamen engelleyecek yapılaşmanın, betonlaşmanın, bölgenin geleneksel dokusunu bozacak uygulamaların önünün açıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın, 40 yıl süreyle işletme hakkının devrildilmesine karşı Fenerbahçe Kalamış Dayanışması basın açıklaması yaptı.

Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan açıklamada, özelleştirme kararı ile Kalamış'ta halkın kıyıya erişimini tamamen engelleyecek yapılaşmanın, betonlaşmanın, bölgenin geleneksel dokusunu bozacak uygulamaların önünün açıldığı belirtildi.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın, II. Derece Doğal Sit Alanı ve III. Derece Arkeolojik Sit alanı olup, I. Derece Doğal Sit Alanı olan Fenerbahçe Yarımadasının komşusu olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Kadıköylülerin ve İstanbulluların ihtiyacı betonlaşma ve daha büyük bir yat limanı değil, yeşil alanlar ve afet toplanma alanlarıdır. Bizler Fenerbahçe Kalamış Dayanışması olarak buradan bütün kamuoyuna; Kalamış'ın tarihsel değerini, doğasını ve kıyı kültürünü öne çıkaracak, halkın ve bütün canlıların sağlığını gözetecek, iklim krizine karşı alanın dayanıklılığını artıracak, yoğunluğu artırmayacak ekolojik temelli yaklaşımların benimsendiği, yerel yönetimlerin ve STK'ların karar alma süreçlerinde aktif olarak yer aldığı, şeffaf ve tamamen kamu yararını gözeten projeler dışında hiçbir projeyi kabul etmeyeceğimizi, bu konuyu sonuna kadar takip edeceğimizi açıkça ilan ediyoruz."