Kalın: Geçmişte ülkemiz büyük siyasi, ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldı, Başkanlık sistemi bunu ortadan kaldırdı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın öğrencilerle buluştu: Geçmişte koalisyon hükümetleri nedeniyle ülkemiz büyük siyasi, ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldı, Başkanlık bunu tamamen ortadan kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sakarya Üniversitesince düzenlenen SAÜFEST 1. KİTAPFEST programında öğrencilerle bir araya geldi.

Programda konuşma yapan Kalın, gençlere 'kendilerini çok yönlü geliştirme' tavsiyesi yaptı: "Farklı alanlardan, farklı disiplinlerden aldığımız bilgilerle entelektüel, akli ama onun kadar kalbi, duygusal yeteneklerimizi geliştirerek, bu ikisi arasındaki bağı ve irtibatı doğru kurarak kendimizi bugüne ve yarına hazırlamamız gerekiyor. Bu anlamda üniversite eğitimi çok kıymetli bir dönemdir. Üniversite yıllarınızın kıymetini bilin. Dolu dolu geçirirseniz, kendinizi iyi yetiştirirseniz, yarın kendinizi hayata, hayatın başka yönlerine ve başka gerçeklerine çok daha iyi hazırlama imkanınız olur."

'KUVVETLER AYRILIĞI DOĞRU ZEMİNE OTURDU' 

Öğrencilere 'Başkanlık Sistemi'ni de anlatan Kalın, yeni sistemin 'Türkiye'de yönetim tarihinde yeni sayfa açtığını' savundu ve şöyle devam etti: "Başkanlık Sistemi demokratik sistem içerisinde kuvvetler ayrılığını daha doğru zemine oturttu. Yani Cumhurbaşkanlığı ile yasamayı net şekilde birbirinden ayıran, aslında ikisi arasında uzlaşıyı öngören, tavsiye eden, hatta zorlayan, yani uyum halinde çalışmalarını kolaylaştıran ve gerekli hale getiren bir sistemdir. Geçmişte zayıf koalisyon hükümetleri nedeniyle ülkemiz çok büyük siyasi, ekonomik sıkıntı ve krizlerle karşı karşıya kaldı, Başkanlık Sistemi bunu tamamen ortadan kaldırdı. 

'ŞU ANA KADAR İYİ GİTTİ'

Bu sistem Türkiye'de yönetim tarihinde yeni sayfa açtı. Ve şu ana kadar da iyi gitti. Tabii ki Türkiye'de sistemin önceki dönemlerinden kalma birtakım alışkanlıklar, eksiklikler var. Bununla ilgili de bildiğiniz gibi geçen sene Cumhurbaşkanımızın talimatıyla mevcut sistemin eksikliklerini gidermeye yönelik Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey'in başkanlığında çalışma yapıldı. Orada ortaya çıkan sonuçlar, yapılan tavsiyeler ışığında da gerekli düzeltmeler zaten yapılmaya devam ediyor. Son tahlilde yönetim modelleri dinamik yapılardır, nasıl toplum dinamikse, ihtiyaçları değişiyorsa, yönetimlerin de bu ihtiyaçlara uygun şekilde kendilerini güncellemeleri gayet doğaldır." (HABER MERKEZİ)