Kalkıştan sonra motor parçaları düşen Boeing 747 için Hollanda'da soruşturma

Hollanda'da kalkıştan kısa süre sonra motor parçaları düşen Boeing 747-400 tipi kargo uçağı için soruşturma başlatıldı. Longtail Aviation'a ait kargo uçağında, ABD'de motoru yanan Boeing 777-200'de kullanılan Pratt & Whitney PW4000 marka motorun 'bir küçük versiyonunun' yer aldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'da, bir Boeing 747-400 tipi kargo uçağının havalandıktan kısa süre sonra motorunun yandığı ve motor parçalarının yerleşim yerlerine düştüğü kaydedildi. Cumartesi günü meydana olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilirken, havaya saçılan metal parçalar nedeniyle bir kişinin yaralandığı aktarıldı.

'EVLERİN ÇATILARINA DÜŞTÜ'

Maastricht Havalimanı sözcüsü Hella Hendriks, tanıkların kalkıştan kısa süre patlama sesleri duyduğunu ve bir motorun yandığını söyledi. Hendriks, "Birkaç araba hasar gördü ve parçalar birkaç eve çarptı. Evlerin çatılarında, bahçelerinde ve sokaklarda parçalar bulundu" dedi. Uçağın, Hollanda sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Belçika Liefe Havalimanı'na güvenli bir şekilde iniş yaptığı aktarıldı.

ABD'DEKİ UÇAKLA AYNI MARKA MOTOR KULLANILIYOR

Maastricht'ten New York'a giden Bermuda merkezli Longtail Aviation'a ait kargo uçağında, hafta sonu ABD'de motoru yanan Boeing 777-200'de kullanılan Pratt & Whitney PW4000 marka motorun 'bir küçük versiyonunun' yer aldığı kaydedildi. 

ABD'de United Havayolları'na ait Boeing 777-200'ün motoru havadayken alev almış, motor parçaları havaya saçılmıştı. Olayın ardından Amerikan firması Boeing, Pratt & Whitney PW4000 marka motor kullanan 120'den fazla uçağın hangara çekilmesini istemişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Boeing Hollanda uçak